Новини Събития

Остров Сардиния ще привлича младите туристи по нов начин

   
Остров Сардиния ще привлича младите туристи по нов начин

Почитателите на дългите разходки могат да получат малко повече от гледки и красота през този сезон. Минната пътека Санта Барбара в Сардиния минава през пясъчни дюни, дъбови гори и скали високо над Средиземно море. Сардиния е решила да даде малко повече на туристите с три безплатни нощувки в очарователни къмпинги и пансиони със закуска.

Островът се е ориентирал към този метод, за да позволи на младите гости да го опознаят по-добре, пише Euronews.

Фондация Cammino Minerario di Santa Barbara предлага безплатно настаняване на хора под 35 години, които искат да извървят маршрута от близо 500 километра.

Офертата на въпросната организация е до 15 юни и се провежда от 15 септември до 31 декември, когато климатът позволява подобни преходи. Целият маршрут е разделен на 30 етапа със средна дължина от 16 километра. Преходът отнема около месец, следователно можем да бъдем категорични, че това няма да е напълно безплатен поход.

Гостите могат да спестят до 75 евро, тъй като средната цена на нощувка е от приблизително 25 евро. За да спестите тази сума, задължително трябва да сте член на въпросната кампания и да заплатите сумата от 5 евро за членски внос. Организаторите посочват, че не става въпрос за хотели, а за хостели и туристите ще делят една стая с останалите. При регистрация се изпращат и три ваучера, които да бъдат използвани по всяко време от пътешествието.

Маршрутът е кръстен на покровителя на миньорите, на когото мъжете се молят, преди да се впуснат в тъмните шахти. Сардиния има много особени легенди относно миньорското си дело. Малкият град Иглесиас е стартът на голямата разходка и предлага чакълести пътеки, които някога са минавани с мулета. По маршрута могат да се открият и изоставени жп линии.

През 30-те етапа ще има достатъчно изоставени села, руини на мини и красиви крайбрежни участъци. Тук историята е напълно подчертана, тъй като могат да бъдат открити дори пътеки на древните римляни. Пътят спира близо до пещерата Сан Джовани и водопада Иргис.