Новини Транспорт

Turkish Airlines отбеляза 10 години от първия полет на Летище Варна

   
Turkish Airlines отбеляза 10 години от първия полет на Летище Варна

Летище Варна, част от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, отбеляза със специално събитие 10-та годишнина от първия полет по линията Истанбул-Варна-Истанбул на Turkish Airlines! Специални сувенири за пътниците, томбола с награди и церемониално разрязване на торта бяха част от празника, който бе отбелязан на 11.06.2024 г., пред погледите на всички пътници и официални гости от летището и авиокомпанията, сред които бяха и г-н Емреджан Инанчер, Генерален директор на Turkish Airlines за България, както и г-н Седат Орман – Вицепрезидент по продажбите за Източна Европа на Turkish Airlines.

Рано сутрин, специално проектираният самолет - Airbus 321 TC-JSU, който може да оперира с биогориво, пълен с пътници, бе посрещнат по впечатляващ начин с цветни балони, музика и весело настроение, а специални приветствия към всички пасажери отправиха г-н Димитър Костадинов – Директор на Летище Варна, и д-р Франк Кванте – Главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар“.

Няколко щастливци от пътниците спечелиха и страхотни награди от Turkish Airlines и „Фрапорт Туин Стар“, които ще им позволят да пътуват с любим човек до дестинация по избор от мрежата на авиокомпанията с над 300 дестинации в повече от 120 държави из целия свят, със специално брандиран куфар от Летище Варна.

Зад тези 10 години от първия полет на Turkish Airlines на Летище Варна, до този момент, стоят респектиращи числа:

  • Над 6 800 полета между Истанбул и Варна; 
  • Над 652 000 превозени пътници между двата града.

Напомняме, че Turkish Airlines изпълнява целогодишно своите полети по маршрута Истанбул-Варна-Истанбул, като за летния сезон (от април до октомври) честотата на полетите е 11 (единадесет) всяка седмица.

„Много сме щастливи и благодарни, че имаме възможността да отпразнуваме 10 години Turkish Airlines на Летище Варна! Turkish Airlines съумяха да се превърнат в еталон за клиентско обслужване, моите поздравления, също и като чест клиент на авиокомпанията! Ние сме убедени, че потенциалът за бъдещото развитие на Turkish Airlines в Българското Черноморие е значителен и че бизнес отношенията ни ще се развиват още повече!“, заяви Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар“ – д-р Франк Кванте.

„Преди 10 години към нашата ненадмината мрежа беше добавена нова дестинация. Линията Истанбул-Варна-Истанбул беше създадена, превръщайки се в най-краткия полет сред портфолиото от полети на Turkish Airlines. Оттогава Варна, този красив черноморски град, е свързан с нашия дом - Летище Истанбул. Дано да