Турагенции

Дорис травел предлага вълнуващо приключение в увеселителния парк Гардаленд в Италия

   

Увеселителният парк Гардаленд предизвиква интереса на малки и големи
  Дорис травел

Туроператорът „Дорис травел“ обяви нова автобусна програма с вълнуващо приключение в увеселителния парк „Гардаленд“ в Италия с посещения още на Венеция и Залцбург в Австрия. Програмата е идеална за семейства с деца. Цялата екскурзия е 7 дни с 6 нощувки, а цените започват от 1051 лева на човек. В сумата влиза настаняването, закуски, автобусния превоз, медицинска застраховка. Отделно се заплащат входните такси за музеите и парка „Гардаленд“. Датите на тръгване са 6 юли, 3 август и 1 септември 2024 г. Отпътува се от София.

Първата спирка е Загреб

в Хърватия. Предвидена е пешеходна обиколка и разглеждане на централния площад "Бан Йелачич", Стария град със средновековните квартали „Каптол” и „Градец”, катедралата, кървави мост, каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата "Св. Марко" и Парламента.

Зaгpeб зacлyжaвa внимaниeтo ви, зaщoтo бpoят нa cтpaxoтнитe тypиcтичecĸи aтpaĸции в гpaдa e нaиcтинa изнeнaдвaщ. Щe ce нacлaдитe нa вълнyвaщa гpaдcĸa aтмocфepa, oтлични xoтeли и pecтopaнти, мyзeи и мнoгo aĸтивнocти, ĸoитo щe нaпpaвят преживяването ви незабравимо.

На следващия ден се тръгва за Любляна и Залцбург. Прави се пешеходна обиколка на столицата на Словения. В Любляна ще се влюбите от пръв поглед! Тя е събрала най-хубавото от влиянието на балканското и венецианското, разказва приказки и си има пазачи - дракони. Ще видите францисканската църква "Благовещение", Кметството, Университета, Тройния мост, катедралата "Св. Николай", крепостта.

Следва Залцбург

в Австрия, който е не по-малко красив от столицата Виена.

При възможност посещение на замъка Хоензалцбург - най-добре запазената средновековна крепост в Европа. Туристическата програма в Залцбург включва улица „Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт, църквата „Св. Петър”, гробището „Св. Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, „Резиденцплац” и „Моцартплац”, градините на замъка Мирабел. Залцбург, известен като родното място на Волфганг Амадеус Моцарт и сцената на „Звукът на музиката“, е очарователен град с богата история и културно наследство.

Много интересен е и Инсбрук в Австрия. Там е предвидено посещение на Парк–музей „Кристалния свят на Сваровски”, стария град – „Мариятерезиен щрасе”, колоната на св. Ана, градската кула Щадтурм, къщата със странното име „Златният покрив”, Хелбингхаус, катедралата „Св. Якоб”, двореца „Хофбург” (отвън), църквата „Хофкирхе” с мавзолея на император Максимилиян (отвън).

След това идва време за Паскиера дел Гарда

с посещение на „Гардаленд“.

Там ще откриете един чуден свят на забавления, адреналин и много усмивки. Това е увеселителният парк „Гардаленд“. Разположен е на площ от 445 000 кв. м и е най-известният увеселителен парк в Италия, който предлага атракции и забавление за всеки вкус – от традиционните, до вдигащи адреналина приключения. Комплексът включва тематичен парк "Гардаленд", аквариумът „Гардаленд Sea Life“, хотели, места за отдих и ресторанти. Сред основните атракции са „Мамутът“, „Бързеите на джунглата“, „Атлантида“, „Синьото торнадо“, „Черната дупка“ и др.

Интересен предвизвиква разглеждането на замъка „Скалиджеро“ наблизо. Той е построен в края XIII в. от богатата благородническа фамилия Дела Скала. През вековете е бил крепост, военен гарнизон, укрепление за защита на града. С неговите масивни кули с бойници, замъкът прилича на излязъл от приказка, а естествената му защита от езерото дава илюзията, че стените му изплават от самата вода. Задължително се разходете из Сирмионе. Можете да се загубите сред тесните улици, по които има множество кафенета, ресторантчета, магазини за сувенири, изненадани да се озовете на малки площадчета и закътани вътрешни дворове и да откриете двата термални центъра „Катуло” и „Виргилио”, руините на вилата на древноримски поет Катул – най-голямата римска вила в Северна Италия. Ще видите църквите „Санта Мария Маджоре” и „Сан Пиетро ин Мавино” и ще имаме свободно време за кафе или обяд.

В ден 5 пристигате във

величествената Венеция.

Има пешеходна разходка с местен екскурзовод, като ще видите площад "Сан Марко" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и камбанарията – един от символите на Венеция, Двореца на дожите, Моста на въздишките и моста "Риалто".

След Венеция се тръгва наобратно към България. По пътя ще посетите Триест. Разположен е на три граници, градът има динамично историческо минало. Пешеходната обиколка ще ви покаже площад „Унита д`Италия“ – заобиколен от три страни от сградите на кметството, на Стоковата борса, и множество заведения. От четвъртата страна има излаз на Адриатическо море. Наблизо е Римският амфитеатър – построен в края на I в., който първоначално е бил извън границите на града. По „Канале Гранде“ ще видите красивите сгради на църкви, дворци и кафенета по двата му бряга, както и театър Верди (Teatro Lirico Giuseppe Verdi).

Спирка по пътя има в Белград с обиколка на града. Там ще видите църквата „Свети Сава”, площада на републиката със статуята на княз Михаил Обренович, Народния театър, пл. „Теразие”, крепостта „Калемегдан“, пл. „Никола Пашич”, Парламента на Сърбия (Скупщината), Нови Белград.

В рамките на 7 дни ще видите и преживеете много дестинации с "Дорис травел", както никога досега. Пътуването съчетава всичко хубаво от италианската, австрийската и балканската култура с богатството, оставено от предците ни. Екскурзията несъмнено ще остави незабравими спомени!

Димо Христов