Анализи

Кои са най-красивите световни дестинации за пътуване с автомобил

   
Кои са най-красивите световни дестинации за пътуване с автомобил

Експертите от DiscoverCars.com са събрали повече от 250 000 мнения, за да класират най-добрите дестинации в света, които освен всичко, разкриват удивителни крайпътни пейзажи, и резултатите са налице. На първо място е Хобарт, столицата на щата Тасмания в Австралия. Градът се намира в подножието на планината Уелингтън, известна още като Кунани, и очевидно е популярно място за туристите, които искат да изминат целия път до върха, за да се насладят на тези зашеметяващи гледки.

Хобарт, Тасмания

Хобарт, Тасмания

Снимка: iStock by Getty Images

На второ място е Фуншал в Португалия, област на зашеметяващия остров Мадейра, където се намира защитената от ЮНЕСКО гора Лаурисилва. Макар самият град Фуншал да не е толкова голям и да може да се обходи пеша, пътуването с автомобил ви дава възможност да опознаете по-далечни места.

Фуншал, Мадейра

Фуншал, Мадейра

Снимка: iStock by Getty Images

Ако тръгнете от града, ще имате възможност да стигнете до красива крайбрежна ивица навсякъде в Мадейра. Островът предоставя на шофьорите невероятни гледки от живописните планински пътища. 

Мадейра има уникален ландшафт и е дом на една от най-големите оцелели лаурисилва или лаврови гори в света. Това е вид субтропична гора, която изисква високо ниво на влажност. Отправете се към гората Лаурисилва, за да видите екосистема, която живее на острова от 20 милиона години - някои от самите дървета са на стотици години.

Трета позиция заема Кефалония. Миналата година гръцкият град-остров зае осмо място в класацията, но тази година се класира на по-висока и заслужена позиция. 728 туристи са дали на Кефалония много висока средна оценка от 9,13.

Кефалония

Кефалония

Снимка: iStock by Getty Images

Ако сутрин пътувате до пристанището на Аргостоли, може да имате късмета да видите диви морски костенурки. Когато рибарите акостират с лодките си, за да сортират улова си и да се подготвят да продадат сутрешната прясна риба, костенурките плуват точно до тях с надеждата да получат малко остатъци.

Друга популярна туристическа дестинация на острова е пещерата Мелисани, близо до крайбрежния град Сами. Вътре в пещерата има езеро с дълбочина над 20 метра. Част от пещерата е отворена към небето, след като покривът се е срутил преди стотици години, и слънчевата светлина върху водата рисува красива гледка. Всичко това звучи доста прекрасно, нали? Вижте останалата част от списъка.

10-те най-красиви дестинации за пътуване в света

Хобарт, Австралия

Фуншал, Португалия

Кефалония, Гърция

Понта Делгада, Португалия

Ларнака, Кипър

Крайстчърч, Нова Зеландия

Поант-а-Питр, Гваделупа

Менорка, Испания

Лансароте, Испания

Будапеща, Унгария

Можете да научите повече за проучването на DiscoverCars.com тук.