Новини Хотели

Новият летен хит - да наемеш яхта вместо хотел!

   
Новият летен хит - да наемеш яхта вместо хотел!

Испания със сигурност е една от най-предпочитаните дестинации, когато говорим за типичния летен туризъм. И това е въпреки сериозните температури, които обикновено съпътстват климата по това време на Иберийския полуостров. Местният статистически институт посочва "скромната" цифра от 7,8 милиона туристи само за месец април, а ако се върнем в периода от началото на годината до края на април, тя нараства до 24 милиона. Логично, търсенето влияе и върху предлагането и съответно цените на хотелските стаи вече са се повишили с 12%, като се предлагат за около 135 евро на вечер.

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна  Източник: IStock 

И тук идва модерната прагматична промяна. Все повече нараства желанието на чужденците да наемат не хотел или апартаменти, а... лодки. Повечето собственици на яхти по испанското крайбрежие са се ориентирали и ги пускат под наем.

Интересът към този тип летуване се е повишил с 42% само за последните две години и към момента нощувката в яхта е една перфектна алтернатива. Погледнато глобално, компанията Click&Boat е отбелязала приходи от около 200 милиона евро за период от 3 години, а от тях 15% идват именно от Испания.

Източник: ЕПА/БГНЕС 

Тук е важно и обстоятелството, че страната разполага с повече от 8000 километра крайбрежна зона. Самото наемане също не е обвързано по никакъв начин с плавателни умения от страна на чужденците, като те разполагат с пълна свобода в избора си - какъв тип лодка, размери, екстри, дори и дали да ползват услугите на капитана й.

Източник: ЕПА/БГНЕС 

И тъй като цената излиза далеч по-скромна в сравнение с въпросните 135 евро, със сигурност тази тенденция ще продължи да се развива.