Новини Транспорт

Wizz Air е с най-големи закъснения във Великобритания

   
Wizz Air е с най-големи закъснения във Великобритания

Нискотарифният превозвач "Уиз Еър" (Wizz Air) е класиран като най-лошата авиокомпания по отношение на закъснения на полети в Обединеното кралство. Това установи анализ, информира ДПА.

Полетите на "Уиз Еър" от летищата във Великобритания са били средно закъснение от 31 минути и 36 секунди през 2023 г., сочи анализ на информационна агенция PA на данни на Службата за гражданска авиация (CAA).

Все пак спрямо 2022 г. средното време на изоставане от графика на излитанията намалява с близо една трета. Авиокомпанията обаче е била с най-значителни закъснения на полетите във Великобритания за трета поредна година.

От "Уиз Еър" посочиха, че са извършили "значителни подобрения", но признаха, че има "все още работа за вършене".

Втората авиокомпания с най-значими забавяния при излитане през миналата година е била "Търкиш еърлайнс" ("Turkish airlines”) със средно закъснение от 28 минути и 36 секунди. След нея със средни закъснения от 28 минути и 24 секунди е била германската ТУИ (TUI), както и "Еър Индия" (Air India) с 28 минути и 12 секунди, и турската нискотарифна авиокомпания "Пегасус еърлайнс" (Pegasus Airlines) - 25 минути и 6 секунди.

На другия край на скалата сред авиокомпаниите с най-малки закъснения през 2023 г. са били ирландската "Емералд еърлайнс" (Emerald Airlines), което е регистрирала средно 13 минути и шест секунди забавяния на излитания, и британската "Върджин Aтлантик" (Virgin Atlantic) с 13 минути и 42 секунди.

Анализът взема предвид всички планирани и чартърни полети от летища в Обединеното кралство на авиокомпании, извършващи повече от 2500 полета годишо. Отменените полети не са включени в данните.

Средното закъснение за всички полети е 20 минути и 42 секунди, което е спад в сравнение с 23 минути, отчетени за през 2022 г.