Новини Транспорт

Air France подготвя специална програма по време на Олимпийските игри в Париж

   
Air France подготвя специална програма по време на Олимпийските игри в Париж

• От 27 юли до 11 август 2024 г. в свободно достъпна зона от над 850 кв. м. в Palais de Tokyo в Париж посетителите ще имат възможност да се насладят на гурме изживяване „точно като на борда“ в ресторанта на Air France;
• От 28 август до 8 септември 2024 г. на специално място в SPOT24 на Айфеловата кула Air France ще демонстрира услуга SAPHIR* в помощ на хората с увреждания.

Това лято Франция ще бъде домакин на най-голямото спортно събитие в света. След като екипите на Air France се подготвяха за това събитие в продължение на месеци, сега са готови да разкрият специалната програма, която ще бъде достъпна за всички това лято в центъра на Париж.

Посетителите и спортните фенове от цял ​​свят ще имат уникалната възможност да се запознаят и да преживеят на земята френския шик, който Air France предоставя на своите клиенти при всеки полет.

Ресторант на Air France в Palais de Tokyo

От 27 юли до 11 август 2024 г. Air France кани всички да се насладят на гурме изживявания в Palais de Tokyo, парижката културна институция, разположена в близост до спортните събития в райони като Grand Palais Ephémère, Esplanade des Invalides и Айфеловата кула. Между две състезания или по време на престоя си във френската столица, хора от всички възрасти ще имат право на безплатен достъп до зоната, посветена на компанията, разположена на над 850 кв. м.

Фокус ще бъде ресторантът на Air France, който ще отвори врати специално за случая. С капацитет от 80 места ресторантът ще предложи оригинално гастрономическо изживяване, „като на борда на самолета“. Този pop-up ресторант ще предлага същите кулинарни изкушения като тези, които обикновено се сервират ексклузивно в бизнес класата на Air France за дълги разстояния.

Френският готвач Arnaud Lallement, носител на три звезди Мишлен, ще подпише възхитителните ястия в а-ла-карт менюто на ресторанта. Със селекция от различни видове месо, риба или вегетариански варианти, ястията в менюто на ресторанта през юли ще бъдат обновени през август. Менюто ще включва десерти от Nina Métayer, избрана за Световен готвач на сладкиши през 2024 г. от класацията „50-те най-добри ресторанта в света“. Ще се предлага и селекция от вина, шампанско и богат избор от алкохолни и безалкохолни напитки. В многостепенното меню всяко ястие във „френски стил“ ще бъде поднесено в сервизи, специално създадени за Air France от дизайнера Jean-Marie Massaud.

Уникален повод да се докоснете до френския шик на Air France...

Посетителите ще могат да видят и емблематичната червена рокля с дълъг шлейф, проектирана от Rabih Kayouz, показана в един от видеоклиповете на Air France. Те ще могат да изпробват и най-новата бизнес кабина на компанията, оборудвана с нова плъзгаща се врата, която предлага по-голям комфорт и уединение. Гостите ще могат да “влязат” виртуално в пилотската кабина на Airbus A350, перлата на флота на компанията за дълги разстояния. 

В специални кътове Air France ще запознаят посетителите с ангажиментите на компанията за устойчиво развитие, иновациите в посока декарбонизация, използването на по-устойчиво авиационно гориво, обновяване на флота, планиране на полетите по специални траектории.

Новите гами продукти на Air France Shopping ще се продават ексклузивно в това специално пространство. Ще има и томбола за спечелване на два билета за дълги разстояния в бизнес класа на Air France**.

...и най-доброто от Air France

От 28 август до 8 септември 2024 г. Air France ще продължи да демонстрира най-доброто от своите продукти и услуги в центъра на Париж.

 

Компанията ще има щанд и на SPOT24, където ще са разположени изложбата „Спорт и градска култура“ и туристическия информационен център на „Paris Je T’aime“, в близост до Айфеловата кула. SPOT24 ще предлага богата и разнообразна програма. Посетителите ще могат да изпробват новите седалки на Air France в бизнес класа. Компанията ще представи и услугата си SAPHIR в подкрепа на клиенти с увреждания. Посетителите ще могат да се включат и в томболата за самолетни билети.

Допълнителна информация:

Air France в Palais de Tokyo се намира на 13 avenue du Président Wilson, 75016 Париж. 

Безплатен вход от 10.30 до 18.00 часа, от 27 юли до 11 август 2024 г. Ресторантът на Air France, с резервация, от 11.30 до 15.00 часа. 

Цена на единично меню - 85 евро (в цената са включени алкохолни и безалкохолни напитки).

Air France при Spot24 се намира на 101 Quai Jacques Chirac, 75015 Париж. Безплатен достъп от 9:30 ч. до 17:30 ч. от неделя до сряда и от 9:30 ч. до 19:30 ч. от четвъртък до събота, от 28 август до 8 септември 2024 г.

*Повече от 20 години услугата SAPHIR предлага на клиентите на Air France с увреждания набор от услуги и подкрепа преди и след полета, както и по време на цялото им пътуване. Годишно от тази услуга на компанията се възползват близо 600 000 клиенти.

**за полети без прекачване.