Събития

Министър Евтим Милошев се срещна с Асоциацията на къмпингите в България

   
Министър Евтим Милошев се срещна с Асоциацията на къмпингите в България

Министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с Асоциацията на къмпингите в България, за да обсъдятперспективите пред къмпинг туризма в България. АКБ изложиха пред министъра своите виждания за регламентацията на къмпингуването у нас.

„По време на обиколката си по Черноморието и страната видях и добрия, и лошия пример в развитието на този сегмент. Това е един динамично развиващ се вид туризъм – не само в България, но и по света. И заради технологиите, които все повече навлизат, и заради туристическата услуга, която е на едно високо ниво. Така че, това е нещо водещо и приоритетно за нас“, каза министър Милошев.

„Благодаря Ви, защото вие сте първият министър за последните 4 години, който пожела да ни чуе. Целта ни е да предоставим удобство и сигурност за хората, които избират този начин на почивка, защото природата е за всички, а не само за привилегировани туристи“, заяви инж. Антон Кьосев, председател на Управителния съвет на АКБ.

По време на срещата бяха обсъдени активности,които да облекчат и насърчат развитието на този сегмент от сектора, тъй като къмпингуването е един от динамично развиващите се отрасли в туризма и в световен мащаб.Къмпингуването придоби допълнително още по-голяма популярност като почивка и форма на лайфстайл след кризата и промяната в начина на живот, породени от COVID-19.

И двете страни се съгласиха, че е необходимо да бъдат предприети действия, за да може България да бъде включена в световния каталог ACSI – система за удовлетвореността на клиента от услугата.