Новини Транспорт

Пътници останаха блокирани в 9-часов полет. Оказа се, че за никъде не пътуват

   
Пътници останаха блокирани в 9-часов полет. Оказа се, че за никъде не пътуват

Пътници останаха блокирани в 9-часов "полет за никъде", след като самолет на British Airways от Лондон за Тексас беше принуден да се върне обратно. Полетът е излетял от летище Хийтроу в 10 ч. сутринта в понеделник и е достигнал Нюфаундленд, Канада, когато дребен технически проблем го принуждава да се върне обратно, пише британският „Телеграф". Това означава, че пътниците на полет BA195 са изминали 4834 мили, за да се върнат обратно в Обединеното кралство в 19 ч.

British Airways се извини на клиентите си за "смущенията" и ги пренасочи към алтернативни полети до Хюстън, предаде bTV. Самолетът се е приближавал към Канада, когато един от двигателите е подал предупредително съобщение.

Смята се, че то не е представлявало непосредствен риск за безопасността, но екипажът е избрал да се върне в Обединеното кралство, за да извърши проверка и инженерни дейности.

"Полетът се върна на Хийтроу като предпазна мярка поради малък технически проблем. Той се приземи безопасно и пътниците слязоха от самолета, както обикновено. Извинихме се на нашите клиенти за прекъсването на пътуването им", заяви говорител на British Airways пред The Times

Същият самолет беше принуден да направи отклонение през октомври, когато мобилният телефон на пътник падна в седалката и започна да изпълва салона с дим.

В този случай самолетът е летял от Токио за Лондон. Наложило се е да се пренасочи към Анкъридж, Аляска, и пътниците са пристигнали в Обединеното кралство с 33 часа закъснение.

През януари друг самолет, който летеше за Делхи, беше принуден да се върне в Обединеното кралство след седем часа във въздуха.

Терминът "полет за никъде" се отнася за самолет, който излита и се връща на едно и също летище.