Новини Събития

За всички плажове по Черноморието са осигурени спасители

   
За всички плажове по Черноморието са осигурени спасители

Служебният министър на туризма Евтим Милошев съгласува всички програми за организация на водноспасителната дейност по българските плажове, отчита Министерството на туризма.

С Постановление на Министерския съвет от 4 юни, прието по предложение на министър Милошев, на концесионерите и наемателите на морски плажове беше дадена възможност да проведат спокойно летния сезон така, както го бяха програмирали и подготвили в своите програми, пише в съобщението. "Във връзка с това, с бързина и отговорност, до 7 юни министър Милошев съгласува всички постъпили програми на морските плажове, полагайки близо 1500 подписа, което ще позволи нормалната и спокойна работа на туристическите обекти през настоящия летен сезон", посочват от ведомството.

Освен програмите за водното спасяване, министър Милошев съгласува и схемите за разполагане на преместваемите обекти и съоръжения на плажната територия, с което обезпечи законосъобразното им използване, отчита министерството.

Снимка: Министерство на туризма 

Всички изостанали от началото на годината документи бяха обработени и надлежно връчени на заинтересованите лица. Организацията на работата в Министерството на туризма, която създаде министър Милошев, цели именно навременно и бързо обработване на преписките. На концесионерите и наемателите на плажовете, на всички оператори в туристическия сектор, включително на представителните асоциации и на всички граждани е дадена възможност да се обръщат директно към кабинета на министъра с въпроси, мнения и становища.

Освен свързаните с морските плажове дейности, министър Милошев обърна особено внимание и на ускоряване на всички процедури за обработка на документите за категоризация на туристическите обекти и за всички други видове регламентация на дейностите и професиите в туристическия сектор. Министър Милошев подписа 46 актуализирани удостоверения с определени вид и категория на места за настаняване и заведения за хранене и развлечения, във връзка с настъпили промени в обстоятелствата при юридически лица, извършващи туристическа дейност и вписани в Търговския регистър към Агенция по вписванията, както и 98 временни удостоверения за категоризиране и сертифициране на туристически обекти. Очаква се да заработят и нови 20 места за настаняване и заведения за хранене и развлечения, след като министър Милошев подписа заповед за oткриване на процедура по тяхното категоризиране, подчертават от министерството.

Наскоро трима министри направиха проверка в района на Шкорпиловци, където бе съобщено, че всички изследвания на взети проби от морската вода по нашето крайбрежие доказват, че качеството ѝ е отлично.