Турагенции

Почивка в Коста Дорада – златният бряг на Испания

   
Почивка в Коста Дорада – златният бряг на Испания
Салоу е прекрасен курорт
  Бохемия

Коста Дорада (Costa Dorada) е брегова линия с дължина 216 км в Каталуния, Испания, която включва 20 курортни селища. Името означава Златен бряг и идва от цвета на обширните плажове, които ежегодно привличат милиони туристи. Повечето от градчетата са със собствени плажове, които се ползват целогодишно, а водата е плитка. В пространството между морето и планините има обширни полета с маслинови, лозови, бадемови и лешникови насаждения.

Много от курортите са изградени около древни крепости. Колкото повече се отдалечавате от брега навътре в сушата, толкова повече изчезва туристическата суета и се потапяте в автентичната испанска атмосфера на малките градчета. В Тарагона (главният град в Коста Дорада) и Камбрилс е много добре развит риболовът. И на двете места има невероятни рибни ресторанти, където можете да опитате и доста местни ястия.

Туроператорът „Бохемия“

предлага вълнуваща почивка в Коста Дорада - със самолет и обслужване на български език. Първите групи са с тръгване 11 или 18 юли 2024 г. След това има през септември – на 1, 8 или 15 септември. Цените започват от 1519 лв. на човек. В сумата влизат самолетен билет за директен полет София - Барселона - София на авиокомпания Wizz Air или Ryanair с включени летищни такси и 1 малък ръчен багаж до 10 кг, 7 нощувки на база полупансион (закуска и вечеря) в избрания хотел, трансфери, летище - хотел – летище, целодневна екскурзия до Барселона с водач на български език, асистанс на български език и застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователно дружество "Евроинс" АД.

Предложенията са за два хотела - Eurosalou & Spa, в Салоу, и хотел Dorada Palace, в Салоу. Първият е разположен на 700 м от великолепните плажове на Салоу и в непосредствена близост до центъра на курорта, търговската зона и ресторантите. Тематичният парк "Порт Авентура" се намира само на 3 км от хотела. В хотела има ресторант, бар, открит плувен басейн, СПА център, фитнес зала. Всички стаи разполагат с балкон, климатик, сателитна телевизия и сешоар, безплатeн Wi-Fi. На плажа чадърите и шезлонгите се заплащат (ориентировъчна цена: 5/7 евро на ден за шезлонг или чадър).

Другият хотел - Dorada Palace, е модерен и наскоро реновиран комплекс. Разположен е на 800 метра от плаж "Левант" и в непосредствена близост до тематичния парк "Port Aventura". В хотела има ресторант, бар, 3 открити басейна, кът за деца, СПА център, панорамна тераса, градина. Всички стаи разполагат с климатик, сателитна телевизия и сешоар, безплатeн Wi-Fi. Част от стаите са с балкон. На плажа чадърите и шезлонгите се заплащат (ориентировъчна цена: 5/7 евро на ден за шезлонг или чадър).

Целодневната обиколна

екскурзия на Барселона

е с водач на български език.

По време на нея ще видите катедралата „Саграда Фамилия”– визитната картичка на града, две от най-известните къщи, построени от архитекта Гауди – „Каса Батийо” и „Ла Педрера”, площад „Испания” с Националния дворец; хълма „Монтжуик“ с етнографския музей на открито „Побле Еспаньол”, олимпийският пръстен със съоръжения, построени в чест на олимпийските игри от 1992 г., както и паметника на Колумб. Ще имате свободно време за разходки из площад „Каталуния”, откъдето започва „Рамбла“ – най-оживената улица на града, изобилстваща от необичайни магазини, заведения и живи статуи. Също така и из готическия квартал – старата част на Барселона, с криволичещи тесни улички и средновековни сгради.

В следващите дни може да изберете и различни други екскурзии срещу заплащане. Например добро предложение е целодневна екскурзия до абатство „Монсерат “.  Планината Монсерат е духовното място на Каталуния, където е построен бенедиктински манастир с хилядолетна история. Екскурзията ще ви даде възможност да се насладите на прекрасни пейзажи, да се полюбувате на необичайните форми на скалите. Ще имате възможност да се докоснете и до една от най-големите цености на манастира – статуята „Черната Мадона”.

Целодневната екскурзия до Пенискола и Морея също е много интересна. Пенискола, често наричана 'Средновековната перла на Коста Азаар', е дом на двореца на Папа Луна - изумителна цитадела, издигната на 64-метрова скала до морето. Предвидено е посещение на църквата "Санта Мария де Пенискола", красивата Къща на мидите, гледката към величествените крепостни стени на градчето. Морея пък е историческа крепост, кацнала на върха на варовиков хълм. Там е предвидено разглеждане на портата Сан Мигел, крепостта и вътрешната част на градчето, което по стръмните си калдъръмени улички разкрива готическата красота на Морея с многобройните си стари църкви и имения.

Не е за изпускане и целодневната

екскурзия до Валенсия.

Това е третият по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испано-арабските традиции. Панорамната обиколка включва архитектурно-културният комплекс "Град на изкуствата и науките", дело на архитекта Сантяго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Л’Осеанографик (най-големият аквариум в Европа); пешеходна разходка в историческият център: Арената - една от най-големите в Испания, централният площад с Кметството и Историческият музей на града, Копринената борса - шедьовър на валенсианския готически стил, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, Катедралата, строена между 1252 г. и 1482 г. върху основите на по-стара джамия; Торес де Серанoс - една от запазените средновековни порти и сградата на валенсианското правителство.

Коста Дорада е идеалното място за почивка и всеки може да намери по нещо за себе си. Златният бряг на Испания има богата история, забележителна природа и е перфектен както за приключенците, така и за любителите на релакса. Бреговете са подходящият фон за всяко пътуване и определено дестинацията не бива да се изпуска.

Посетете Коста Дорада с "Бохемия!
Разгледайте програмата тук!

Димо Христов