Анализи

Британски всекидневник: Бургас, Несебър и Слънчев бряг - бюджетни дестинации с красиви плажове

   
Британски всекидневник: Бургас, Несебър и Слънчев бряг - бюджетни дестинации с красиви плажове

Немалка част чуждестранни медии описват България като „евтина туристическа дестинация“, въпреки че страната ни донякъде се опитва да избяга от този имидж. Една от тях е всекидневникът „Manchester Evening News“, която пише, че когато става въпрос за планиране на лятна ваканция, пътуването в чужбина не трябва да изпразва банковата сметка. И продължава – докато традиционни дестинации като Испания и Гърция могат да бъдат скъпи, имайки предвид полетите, хотелските разходи и храната навън, има дестинации в Европа, които са далеч по-бюджетни.

През последните години Източна Европа стана популярна с достъпните си градски почивки, но все още мнозина във Великобритания не знаят, че има и някои невероятни плажни дестинации. България разполага с някои красиви плажни курорти по крайбрежието на Черно море, включително Бургас, Несебър и „Слънчев бряг“.

Фактор колко евтино е – халба местна бира струва средно около £1,30, тристепенно меню навън за двама излиза £30. Хотелите в Бургас не изпразват портфейла. В Несебър Lastminute.com предлага пет нощувки за двама възрастни през юни в един от големите хотели, като офертите започват от £504. Освен това има пет нощувки през юни в All inclusive в хотел в „Слънчев бряг“, където предложенията стартират от £719, посочват от изданието.

До Бургас може да се стигне с директни полети от летище Манчестър с компаниите BH Air, easyJet, Jet2.com и Tui. Самият Бургас е описан като оживен пристанищен град, вторият по големина на брега, с дълга пясъчна ивица, обградена от прекрасен парк, музеи и отлична селекция от ресторанти. Той е отлична база за изследване на крайбрежието, изтъкват от „Manchester Evening News“.

В случай, че се насочите на север от областния град, ще се натъкнете на Несебър, красив исторически морски град. Известен е със своя защитен от ЮНЕСКО Стар град, който се намира на собствен полуостров, пресечен с калдъръмени улици и пълен със стари църкви и сгради. Разгледайте бавно Стария град, където има много възможности за ресторанти, в които можете да се насладите на прясно уловени морски дарове и да опитате местни вина.