Новини Турагенции

Над 2000 българи ще бъдат на футболен туризъм в Германия

   
Над 2000 българи ще бъдат на футболен туризъм в Германия

Собственикът на Condor sport и TakeventТодор Иванов даде специално интервю за dsport по време на Евро 2024. Агенцията за спортен туризъм и платформата за продажба на билети за спортни събития обслужват над 2000 българи, които ще гледат мачовете в Германия. Тодор Иванов разкри за Last minute билетите, как вървят пропуските на финала и какво може да се случи, ако Германия и Англия се срещнат на осминафинал.

„Първоначално бях малко разочарован на откриването. Бяхме изненадаме от дезорганизацията на Алианц Арена – 3 входа за 80 000 човека. Ние влизахме час и 40 минути. Зад нас останаха много хора, които не видяха официалната церемония. В Дортмунд бе много добра организацията за мача Италия – Албания. Мисля, че домакините не бяха готови по този начин. Изненадан бях в Мюнхен“, каза Иванов.

„Ние сме продали 3-4 хил. пакета билети с настаняване. Има над 2000 българи, които са минали през нас и ще са тук в Германия и още толкова чужденци. Продали сме около 6000 билета. Билети започнаха да се търсят още, след като бе обявено, че Германия ще е домакин. Разбира се много бяха закупени още преди да се знаят какви мачове ще се играят на стадионите. Продадохме първите билети 2 години преди събитието“, допълни той.

„В момента има билети, но зависи от мача. Това, което ни е останало като квота – цените са ниски за мачовете днес. В момента има Last minutе билети. Примерно за мача днес Дания срещу Словения има билети по 100 евро. За двубоя довечера (б.а. интервюто е направено преди Сърбия – Англия) имаме достъп до билети от федерацията и са около 10% над нормалната цена на УЕФА“, каза Иванов.

„До края на първенството може да има такива Last minute билети. Разбира се говорим основно за груповата фаза, в елиминациите едва ли. За да чакаш последния трябва да си тук и да имаш стабилни нерви, защото може и да няма билети в последния момент, както беше с Италия – Албания, защото всичко е организация“, допълни той.

Тодор Иванов говори и за черноборсаджиите, които се виждат все по-малко около стадионите. „Видях, че има хора, които предлагат билети на място. Беше ми интересно да говоря с тях, но се дистанцирах. Тези, които продават на място е много по-съмнителна, отколкото да вземеш билет от платформа, която и да било то, въпреки че има някои рискови. Да, вече може да се каже, че ги няма хартиените билети. Единствените хартиени билети са за спонсорите и то, ако искат“, разкри той.

„На стадиона се влиза в мобилно приложение. QR кода пристигна 2-3 часа преди мача. Ако си загубиш телефона нямаш билети. Затова предупреждаваме да имаш зареден телефон. По принцип няма начин да влезеш, ако нямаш апликейшън. Ако ти падне батериите на телефона приключваш“, каза Иванов.

„Днес продадохме 15 билета за финала. Цената на категория Б са около 2800-2900 евро, но това са спонсорски билети. Много зависи кой ще е на финала. Ако мач 37 е Германия – Англия, цените ще станат тройни. В момента, ако билетът върви 900 евро, ще стане около 2500“, каза още той

„Организацията, освен за първия мач, е добра. Видяхте безплатния общенстен транспорт. Надявам се да има повече публика за другите мачове. Мисля, че добре ще се получи. На самите стадиони няма как да се изгубиш. Въпросът е да си тук“, завърши Тодор Иванов.