Събития

НБТ апелира за спиране на ремонтите по пътищата по време на летния сезон

   
НБТ апелира за спиране на ремонтите по пътищата по време на летния сезон

И тази година въпреки уверенията на отговорните органи отново се извършват ремонтни дейности по основните пътни артерии на страната, които затрудняват придвижването на туристите, усложняват пътната обстановка и създават предпоставка за пътно-транспортни инциденти. Такава е позицията на Национален Борд по Туризъм (НБТ) във връзка със започналия активен летен сезон и засиления трафик към българското Черноморие по автомагистрала "Тракия".

Позицията е адресирана до служебния премиер Димитър Главчев, министър на туризма Евтим Милошев и министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коританова.

От НБТ апелират за преустановяване на ремонтните дейности по пътищата, които водят към морските курорти или, ако това не е възможно на места, да бъде направена по-добра организация за тяхното приключване в най-кратък срок.

Бордът обръща внимание, че улесненото придвижване на туристите не само задава тона на бъдещата почивка, но и предопределя нейния избор, което е пряко свързано с приходите за националната икономика и имиджа на страната като туристическа дестинация.

Припомняме, че от няколко дни тече ремонт на пътя от Сарафово към Бургас, което предизвика недоволство заради задрсътванията, които са се образували в по-натоварените часове на деня и заради бъдещите такива, когато започне активният летен сезон.