Новини Транспорт

WIZZ AIR извърши първия полет от Варна до Лондон Гетуик

   
WIZZ AIR извърши първия полет от Варна до Лондон Гетуик

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-устойчивата в света*, снощи извърши първия полет по най-новия си маршрут: от Варна до летище Лондон Гетуик. Директните полети ще се изпълняват три пъти седмично, което позволява на пътниците да се насладят на дестинацията както за почивка, така и за бизнес пътувания. Билетите са вече достъпни на wizzair.com, както и в мобилното приложение на цени само от 58.99 лв.

Wizz Air е единствената авиокомпания, която предлага директни полети между Варна и Лондон. С добавянето на новия маршрут на WIZZ към съществуващите полети до Лондон Лутън, броят на полетите от морския град до столицата на Великобритания нараства до 8 на седмица.

С новите директни полети до летище Лондон Гетуик, Wizz Air укрепва още повече своята позиция като предпочитан избор за пътуващите от и до Варна. Това ще допринасе също така за развитието на туризма и икономиката у нас, привличайки повече туристи и бизнес посетители. С богатата си история, живописни плажове и оживена атмосфера, Варна представлява привлекателна дестинация за британските туристи, които търсят нови преживявания. От друга страна, Лондон е град с вълнуваща история, културно разнообразие и множество забележителности, които привличат милиони туристи всяка година. Независимо дали посещавате града за първи път или сте редовен пътешественик, винаги има нещо ново и вълнуващо за откриване. Оживеният метрополис е също и ключов финансов и културен център в Европа, което подчертава важността на допълнителния маршрут до Лондон Гетуик за бизнес общността във Варна.

Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Wizz Air, сподели: „Много сме развълнувани за старта на още един директен полет от България до Лондон. Този нов маршрут значително подобрява свързаността между България и Великобритания, предоставяйки повече възможности на пътниците за гъвкавост при планирането на техните пътувания. Освен това, този нов маршрут ще спомогне за увеличаване на броя на бизнес пътуванията и пътуванията за отдих в двата града. Wizz Air се стреми да гарантира, че пътниците могат да избират от широка гама удобни и достъпни възможности за пътуване, като същевременно поддържа най-високите стандарти за безопасност и преживяване на борда“.

Чудесна новина е, че Wizz Air възобновява връзката с Лондон Гетуик и силно се надяваме, че тя ще бъде удължена и след края на летния сезон“, отбеляза д-р Франк Кванте, главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД.

МАРШРУТ

ДНИ

ЗАПОЧВА ОТ

ЦЕНИ ОТ

Варна – Лондон Гетуик

вторник, четвъртък, събота

18 юни 2024 г.

58.99 лв.

 

*Според данни на CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022 и 2023.