Новини Събития

Анна Нетребко ще пее за пръв път в България

   
Анна Нетребко ще пее за пръв път в България

Световноизвестното сопрано Анна Нетребко идва в България за пръв път и ще пее в „Арена София“ със Софийска филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров, съобщиха от Филхармонията. Концертът ще бъде на 20 март 2025 г. Заедно с Нетребко на сцената ще излезе и нейният съпруг Юсиф Ейвазов – драматичен тенор с процъфтяваща международна кариера. Анна Нетребко започва своята кариера през 1994 г., за да достигне най-престижните оперни сцени. 

Тя е звездата на миланската „Скала“, виенската „Щатсопера“, „Метрополитън“ в Ню Йорк, Кралската опера в Лондон, берлинската „Щаатсоперa“. В репертоара ù са включени опери на Моцарт, Верди, Белини, Доницети, Масне, Гуно, Пучини, Чайковски, Чилеа. Това лято ще пее в осем спектакъла на „Ла Скала“ като Турандот, които започват от 25 юни; предстоят ù три спектакъла през август на „Арена ди Верона“ като Тоска. 

След началото на войната на Русия срещу Украйна договорите на Нетребко с найголемите оперни театри в света бяха замразени или прекратени заради нейната свързаност с властта в Русия и отказа на певицата да заеме позиция срещу агресия  на Путин.