Турагенции

Космос травел предлага обиколни турове в Мианмар

   
Космос травел предлага обиколни турове в Мианмар

Югоизточна Азия става все по-популярна спирка сред българите. Съчетавайки изгодни цени, красива природа, живописни плажове и интересна култура, този район е перфектното решение за всеки пътешественик. Въпреки набиращата популярност обаче, фокусът често е насочен към Индонезия, Тайланд, Виетнам или Камбоджа. Е, държавата, която често остава пренебрегната, а всъщност е истинско туристическо съкровище, е Мианмар.

Това е една от най-завладяващите и мистериозни дестинации в Югоизточна Азия. Със своите древни храмове, живописни пейзажи и богата културна традиция, тази страна предлага уникални преживявания, които трудно могат да бъдат намерени другаде. За българските пътешественици, които търсят нови и неизследвани хоризонти, Мианмар представлява вълнуваща възможност да се потопят в една различна и автентична атмосфера.

За това и “Комос травел” организира 15-дневно опознавателно пътешествие из цялата страна. Групите на туроператора отпътуват на 14 ноември 2024. Цените започват от 3550 евро на човек и включват самолетни билети София - Истанбул - Куала Лумпур - Янгон - Куала Лумпур - Истанбул - София, 1 нощувка в хотел 4* Куала Лумпур, 11 нощувки със закуски в хотели 4* и 4*+ в Мианмар, от които 4 са на плажа Ngapali в хотел Aureum Palace resort в Cottage by the sea или в подобен, 5 обяда в местни ресторанти, всички трансфери и турове с климатизиран транспорт, 4 вътрешни полета: (Янгон - Баган, Хехо - Янгон, Янгон - Тандве - Янгон), aнглоговорящ местен екскурзовод във всеки град, целодневен тур с лодка в езерото Инле, всички входни такси за местата, посочени в програмата, държавен данък и такси за обслужването в Мианмар, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 20 000 евро и водач преводач от "Космос травел" с опит в дестинацията и източните вярвания.

Пътешествието започва в Янгон - най-големият град и бивша столица на Мианмар. Това е динамичен метрополис, който съчетава колониална архитектура, модерни сгради и древни храмове. Разположен на югозападното крайбрежие на страната, този град е културен и икономически център, който привлича посетители с богатата си история, оживена атмосфера и гостоприемни хора.

Yangon | Map, Myanmar, History, & Facts | Britannica

Туроператорът е подготвил сити тур. Той ще прекара туристите през исторически сгради, повечето от които са с избледнял от времето колониален чар, не могат да бъдат видени никъде другаде. Обиколката започва с пощата - една прекрасна стара сграда с история, продължава покрай култовия хотел „Странд“, градината Махабандула, Паметника на независимостта. После групата ще посети Chauk Htat Kui - дом на 70-метровия лежащ Буда, краката на който са гравирани с традиционни символи и често много местни жители се събират, за да му отдадат почит и се помолят. В последствие туристите ще бъдат заслепени от блясъка на златните ступи на пагодата Шведагон. Там ще може и да се наблюдават местните поклонници и монаси, които правят дарения, и ще се насладят на невероятния залез от пагодата Шведагон.

Баган е друга незабравима спирка в програмата на “Космос травел”. Градът е дом на храма Лакананда, пагодата Бу, река Иравади, както и на храм за стрелба с птици. От IX-ти до XIII-ти век градът е бил столицата на древното царство Баган. По време на просперитета на царството между ХІІ-ти и ХІІІ-ти век, в самото поле на Баган са построени над 10 000 будистки храмове, пагоди и манастири, от които над 2200 оцеляват и до наши дни. Групата на “Космос травел” ще посети известните храма Ананда с четирите си огромни стоящи статуи на Буда, както и множеството по-малки скулптури, разположени в цялата интериорна галерия. Храмът Ананда е построен преди почти хиляда години и разполага с грандиозен златен шпил и четири изправени статуи на Буда.

Visit Bagan Myanmar Temples - Hayes & Jarvis Holidays

В програмата е включено и посещение на езерото Инле. То се разпростира на площ от около 116 квадратни километра и е заобиколено от зелени хълмове и буйна растителност. Красивите изгреви и залези над водната повърхност предлагат незабравими гледки и фотографски възможности. Тихите води на езерото отразяват небето и околните планини, създавайки магически пейзажи, които пленяват сърцата на посетителите.

Една от най-уникалните характеристики на езерото Инле са неговите плаващи села и градини. Местните жители, известни като Инта, са изградили своите домове и градини директно върху водата, използвайки бамбукови платформи и плаващи острови от водни растения. Тези плаващи градини се използват за отглеждане на разнообразни зеленчуци и цветя, което допринася за икономиката на региона и предоставя живописен фон за туристите.

Amazing floating trip to the Inle lake, Myanmar

След това групата на “Космос травел” се отправя към Ягон с вътрешен полет. Първата спирка в града е Scott Market, един 75-годишен пазар. Там могат да се открият разнообразни интересни бирмански сувенири - от лакирани изделия до скъпоценни камъни и бижута. Пътувайки през града, туристите ще открият влиянието на други култури в региона.

Обиколката включва различни религиозни обекти, като катедралата "Света Богородица", построена през 1899 г., будистката забележителност на Sule Paya и над 100-годишната красива синагога. Там туристите ще имат възможност да се срещнат с настоятеля на синагогата и научат повече за еврейския живот в земята на пагодите. След това ще посетят и Малката Индия и Чайнатаун - място, където винаги е приятно да поспрете, за да поздравите продавачите и да ги оставете да ви запознаят със своите стоки.

Последните дни от пътуването са посветени на релакс край морето. Туристите ще имат шанса да се насладят на различни мианмарски плажове. Например в Бенгалския залив е разположен плажа Нгапали с очарователните си рибарски селца и кокосови дървета. Там има много възможности за почивка, както и за водни забавления като гмуркане, сърфинг или водни колела.

Explore Ngapali Beach - The most famous beach in Myanmar

Мианмар е съкровищница от културни, исторически и природни богатства, която очаква да бъде открита от любопитни и авантюристично настроени пътешественици. Независимо дали сте привлечени от древните храмове на Баган, спокойствието на езерото Инле или гостоприемството на местните хора, тази страна предлага едно незабравимо и обогатяващо изживяване. В свят, където истинските приключения стават все по-редки, Мианмар се явява като автентична и вдъхновяваща дестинация, която заслужава да бъде посетена.

Йоана Шомова