Новини Събития

В Синеморец очакват повече туристи това лято

   
В Синеморец очакват повече туристи това лято

В Синеморец се очакват повече туристи през този летен сезон. Това каза за БТА кметът на курортното село Костадин Диков.

Този юни туристите са по-малко от същия месец на миналата година. Вероятно това се дължи на започналото Европейско първенство по футбол, което се провежда в Германия, каза той.

"Напълно готови сме за летния сезон. Ремонтите са приключили. Времето е хубаво, очакваме гостите", посочи Диков и изрази надежда, че "след края на първенството туристопотокът към Южното Черноморие ще се "отпуши".

Кметът на Синеморец добави, че това лято плаж "Бутамята" има нов концесионер. "Ивица изглежда много добре подготвена. Поставя се и новия медицински пункт", допълни Костадин Диков.

Хотелиери и собственици на къщи за гости в Синеморец казаха, че през този летен сезон ще има минимално увеличение на цените за настаняване – между 5 и 10 на сто. Изключение ще направят някои собственици на по-малки туристически обекти, които ще опитат да задържат цените на миналогодишни им нива.

След средата на август в Синеморец и тази година очакват групи чуждестранни туристи, основно от Франция, които предпочитат района на Царево за любителски лов на дребни птици.