Новини Събития

Тунелите на Джеймс Бонд в Лондон стават туристическа атракция

   
Тунелите на Джеймс Бонд в Лондон стават туристическа атракция

Лондон възнамерява да отвори своите секретни тунели и да ги превърне в туристическа атракция. Въпросната структура е построена през 40-те години на миналия век, когато британците често търсят убежище от бомбите. След сериозна инвестиция и време за реновация, тунелите ще оживеят като туристическа атракция, пише Independent.

След края на Втората Световна война, британското правителство превръща тези тунели в секретна база, работила изцяло по време на Студената война. Намира се близо до метро станция High Holborn и разполага с централа, радар и достатъчно разузнавателна информация, която най-вероятно няма да разберем в следващите 50 години.

Това е част от тунела, за който се говори в романите за Джеймс Бонд. Тези коридори също ще бъдат отворени за посетители. Освен иновация и още много нови истории, британците са възстановили телекомуникационните станции и показват къде точно агентите на МИ5 са подслушвали своите противници.

Кметството на Лондон трябва да вземе решение за отварянето на въпросната подземна станция. Лондончани са особено очаровани от идеята и приемат предложението за запазване на част от историята си. Готите ще могат да се разходят в по-тъмната част от миналото на Лондон, а дизайнерската фирма WilkinsonEyre е обещала, че ще направи една незабравима разходка.

В плановете за тунелите са включени екрани с висока резолюция, исторически снимки, светлини и истории от живота, както и показване на някои от първите изобретения, вкарани в употреба по време на Втората Световна война и от Студената война. Компанията ще постави и специална аудио система, която да оформя атмосферата и още много други интересни добавки.

Възможно е да бъдат инсталирани дори онези продукти, които сме виждали в арсенала на Джеймс Бонд, но това все още не е потвърдено.

Цената за цялата инсталация и реконструкция ще бъде приблизително 220 милиона паунда. Площта е приблизително 8000 квадратни метра. Гласуването за инвестицията ще бъде направено в средата на юли.