Транспорт

Авиокомпанията SunExpress лети два пъти седмично от София до Анталия

   
Авиокомпанията SunExpress лети два пъти седмично от София до Анталия
SunExpress работи и с много туроператори
  Aviareps

Авиокомпанията SunExpress лети директно два пъти седмично от София до Анталия (Турция) в дните вторник и петък. Тя представи своята програма пред български туристически агенции на терасата на Летище София. „Радостни сме, че линията от София продължава втора година, за да могат повече българи да пътуват в района на курортите в Анталия“, заяви Атила Тотх, генерален мениджър на Aviareps за Унгария и Югоизточна Европа – световен гигант в генералните продажби на самолетни билети на авиокомпаниите и туристически дестинации – Aviareps Group (General Sales Agent - GSA).

Полетите от София са в 9:40 часа, а кацането в Анталия е в 11:20 ч., т.е само час и 40 минути. Наобратно са в 6:50 ч. с кацане в София в 8:40 ч. Изпълняват се с модерен Boing 737-800 със 189 места. Цените започват от 59.99 евро в посока с включен 20 кг чекиран и 8 кг ръчен багаж.

SunExpress ще оперира по двете дестинации през цялото лято без прекъсване, през есента и зимата до 7 януари 2025 г., за да обхване и желаещите да празнуват Новата година в Анталия. След това полетите ще прекъсват и ще тръгват отново през пролетта. Сезонът в Анталия е дълъг, като цените на хотелите падат през ноември и декември, но все още става за почивка. Освен това повечето комплекси имат хубави СПА центрове. Дори българите могат да се възползват да ходят за дълги уикенди в Анталия с удобните полети.

От Анталия чрез SunExpress могат да се правят връзки с други техни полети до вътрешни дестинации в Турция -  Измир, Адана, Диарбекир, Газиантеп, Трабзон и 3 международни – Бейрут, Дубай и Еркан (Никозия).

SunExpress е съвместна собственост на германската “Луфтханза“ и „Турските авиолинии“. Основана е през 1989 г., като е базирана в Турция, която е и основната й дестинация. Оперира до 60 дестинации в 30 страни в Европа и отделно до 23 местни градове в Турция. Лети с нови самолети „Боинг 737“. Нейният флот се очаква да бъде увеличен до 100 самолета през 2024 г. Наскоро SunExpress беше наградена за „Най-добра авиокомпания за туристически пътувания в Европа“ през 2023 г. от Skytrax.

Мирослав Иванов