Новини Хотели

Ето кои са най-добрите хотели за снимки в Instagram

   
Ето кои са най-добрите хотели за снимки в Instagram

За някои пътешественици при избора на хотел добрият фон за фотосесия вече е толкова важен, колкото пухкавите халати и доброто обслужване по стаите.

За да помогнат на тези, които искат да направят страхотни кадри по време на престоя си, експертите от Dubai Tours & Tickets са класирали най-достойните за Instagram хотели на планетата.

При създаването на класацията са анализирани 80 топ хотела по света, които са подредени по общия брой снимки с хаштаг, споделени в Instagram.

Тъй като данните са на базирана в Дубай туристическа компания, не е изненада, че именно места за настаняване, разположени в емирството, заемат първите две места в ранглистата.

Разбира се, това не е единствената класация по темата – съществуват и други, съставени на базата на различни критерии. Според тази на Luxury Travel Advisor например, Impression Isla Mujeres By Secrets в Мексико е най-добрият хотел за снимки в Instagram.

Въпреки това, курортите, избрани от Dubai Tours & Tickets – Burj Al Arab и Atlantis, The Palm, са безспорно перфектни за социалната мрежа поради разположението си и луксозните удобства, които предлагат, посочва The New York Post.

Burj Al Arab, Дубай

Burj Al Arab е определен за най-достойния за Instagram хотел в света с над 2.5 милиона публикации, включващи хаштага с името му. Високата стъклена сграда е построена на собствен изкуствен остров, предлагащ 198 ексклузивни апартамента с изглед към водата.

Толкова е трудно човек да устои да се похвали с този престой, че негови снимки се публикуват в Instagram с 2869% повече, в сравнение с Claridge’s в Лондон, който се класира на десето място в класацията.

Burj al-ʿArab | History, Description, & Facts | Britannica

Atlantis, The Palm, Дубай

Хотелът заема втора позиция с над 673 000 публикации в Instagram. Курортът с океанска тематика от 1544 стаи включва безплатен достъп до най-големия воден парк в света – Aquaventure Waterpark, включително огромни аквариуми с риби, които ви карат да се чувствате сякаш сте под водата.

Веригата се намира на Palm Island в Дубай с изглед към емблематичния силует на емирството и Арабско море.

Atlantis, The Palm, Дубай – Обновени цени 2024

Soneva Jani, Малдиви

Мястото за настаняване има над 423 000 публикации с хаштаг в приложението. Грандиозният хотел е достъпен само с хидроплан от международното летище Velana или с моторна лодка от остров Kunfunadhoo. Ексклузивният курорт предлага само 51 вили над водата и седем островни резиденции.

Soneva Jani Hotel Review, Medhufaru Island, Maldives | Telegraph Travel

Топ 10 най-достойните за Instagram хотели:

  1. Burj Al Arab – Дубай
  2. Atlantis, The Palm – Дубай
  3. Soneva Jani – Малдиви
  4. Villa d’Este, езерото Комо – Италия
  5. Bellagio, Лас Вегас – САЩ
  6. Beverly Hills Hotel, Калифорния – САЩ
  7. Giraffe Manor – Кения
  8. Ritz, Париж – Франция
  9. Marina Bay Sands – Сингапур
  10. Claridge’s, Лондон – Великобритания