Анализи Новини

Защо САЩ е топ туристическа дестинация за 2024 година?

   
Защо САЩ е топ туристическа дестинация за 2024 година?

Въпреки че бяха тежки четири години за американската туристическа индустрия, най-накрая се очаква посетителите от цял свят да достигнат нивата отпреди пандемията през 2024 година. Но растежа на пътуванията далеч не е обещан, а виновниците за това са инфлацията, изменението на климата и геополитическото напрежение, които удрят сектора под кръста.

Все пак правителствата в някои държави са си свършили добре работата, успявайки да минимизират тези рискове и увеличат максимално потенциала си за пътуване и туризъм, пише ВВС, позовавайки се на Индекса за развитие на пътуванията и туризма за 2024 г., който беше публикуван миналия месец от Световния икономически форум. Индексът класира страните по света въз основа на фактори като безопасност и сигурност, приоритизиране на пътуванията и туризма, въздушна и наземна инфраструктура за пътуване, природни и културни ресурси и устойчивост.

В тазгодишната класация Испания, Япония (миналогодишният победител), Франция и Австралия се класираха в челната петица, а за наша изненада, виждаме в горната част на списъка и САЩ. Те успяха да надминат световната конкуренция с отличните си оценки на база...всичко, каквото помислите. Високите резултати са отражение на отличната инфраструктура на страната, лекотата на пътуване между градовете, разнообразните природни и културни дестинации и улеснението предоставено за пътниците под формата на пътеводители за градове, паркове и други атракции.