Оферти

Рим - Вечният град

   
Рим - Вечният град

Рим или Вечният град, е привличал посетители в продължение на над 2000 години. Това е един от най-величествените и романтични градове в света. Рим притежава атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Пазаруване от италианските дизайнери, пухкав сладолед, пенливо капучино и изящни вина са само част от нещата, които може да пробвате.

Открийте един различен Рим с авторска програма на Елизабет Ферара - един от най - добрите екскурзоводи в Рим!

4 дни / 3 нощувки

Дати на отпътуване: 21. 07. | 11.08. | 29.09. | 18.10.24

1 ден: София – Рим

Излитане от летище София с директен полет до Рим. Кацане на летище Чампино/Фюмичино. Трансфер до хотела (по желание срещу доплащане). Оставяне на багажа за съхранение на рецепция или при наличност на готови стаи – настаняване в хотела.

По желание туристическа програма - екскурзия „Папи, императори и още нещо…“ (срещу доплащане с местен екскурзовод на български език). Обиколката започва от площад Испания с прочутото стълбище, продължава по Виа Кондотти, на която са разположени бутиците на Prada, Vаlentino, Gucci и Armani и Виа Корсо, след което ще се докоснете до Пантеона – храм на всички богове – единственият запазен римски храм от Древността. Обиколката, ще завърши на един от най-красивите барокови площади на Рим - живописния пиаца Навона, където в миналото са се провеждали състезания и надбягвания с колесници. Свободно време. Нощувка.

2 ден: Рим

Закуска. Свободно време ИЛИ екскурзия „Многопластовият Древен Рим“ (срещу доплащане с местен екскурзовод на български език) – Ще откриете, че Рим е многопластов в своята история и архитектура. Турът ще започне от базиликата „Сан Клементе” – ще навлезете в подземията на Вечният град, като в асансьор на времето, от днешни времена, през 12. век; през 8 век до недрата на Древен Рим и ще достигнете римски дом от 1. век. В гънките на тази многопластова история ще имате възможността да се поклоните и на мощите на Свети Кирил. Разходката продължава покрай най-големия амфитеатър от древноримската епоха – Колизеума, за да научите какво е истинското му име. Ще преминете през Арката на Константин, Римски и Императорски форум, Колоната на Траян, площад Венеция, Олтарът на родината и Капитолийски хълм, където се намира вълчицата с Ромул и Рем. Следобяд свободно време

ИЛИ

„Екскурзия до древния град Тиволи за посещение на Вила Д`Есте“ (срещу доплащане с местен екскурзовод на български език) - трансфер до Тиволи – градче, което е било „убежище“ на древните аристократични семейства. Ще посетите една от най-красивите вили на Италия – Вила Д`Есте, която ще ви очарова със своите богато изрисувани стаи, тераси с панорамни гледки към градините и цялата долина, фонтани и растителност. Вила Д`Есте е истински шедьовър на италианската архитектура, а най-любопитните подробности за нея, ще научите на място. (екскурзията е с продължителност 4-5 часа) . Нощувка.

3 ден: Рим

Закуска. Туристическа обиколка на Вечният град с местен екскурзовод на български език (включена в патектната цена) – “Из потайностите на Рим”. Обиколката започва от Площад Република с базиликата “Света Мария на ангелите”, преминавате през най-малката и мистериозна църква “Сан Карло але Куатро Фонтане”, Президенството, което се намира на един от седемте хълма на Рим – Квирнил Хил. След това ще се отправим към величествения фонтан Ди Треви (любимо място на всички) където ще имате време за почивка и снимки и там обиколката приключва. Свободно време ИЛИ

по желание (срещу доплащане) посещение на Ватикана и Ватиканските музеи с местен екскурзовод. Тук ще видите забележителни творби на изкуството от древността до наши дни. Обиколката на музеите е около 3 часа. След това посещение на базиликата "Свети Петър", завършена през 1626 г., където може да видите една от най-емблематичните творби на Микеланджело "Пиета". Свободно време. Нощувка.

4 ден: Рим – София

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Трансфер до летището (по желание срещу доплащане) за полет до София.

За повече информация вижте ТУК.