Събития

Облачната врата в Чикаго е отворена за туристи след година на ремонт

   
Облачната врата в Чикаго е отворена за туристи след година на ремонт

Една от най-популярните туристически атракции в Чикаго - скулптурата "Облачната врата", известна още като "Бобчето", отново е отворена за посетители след почти едногодишен ремонт и строителство, предаде Асошиейтед прес.

Строителството започва през август миналата година, а оградата около емблематичната скулптура ограничава достъпа на посетители отблизо. Според Департамента по културни въпроси и специални събития в Чикаго работата по площада около скулптурата включва нови стълби, достъпни рампи и хидроизолационна система.

Скулптурата с форма на боб е дело на Аниш Капур и тежи 110 тона.

Снимка: iStock by Getty Images

Площадът, където се намира произведението на изкуството, е в оживен туристически център в близост до Мичиган авеню. "Бобчето" е вдъхновено от течния живак. Повърхността на скулптурата отразява и изкривява гледките към небостъргачите и хората наоколо. Посетителите имат възможността да си направят снимки в нейното отражение.

"Посетителите отново ще имат пълен достъп до емблематичната за Чикаго скулптура на Аниш Капур", се казва в изявление на градските власти. "Върнете се и си направете селфи!"