Новини Събития

Мулен Руж вече има нови перки

   
Мулен Руж вече има нови перки

Кабарето "Мулен Руж" в Монмартр, Париж, посрещна новите перки на вятърната мелница в понеделник сутрин, съобщи АФП. В края на април перките на емблематичната сграда паднаха.

Четирите нови перки са от стомана и алуминий. Първата перка беше монтирана с кран пред погледите на жителите на квартала. Останалите също ще бъдат монтирани една по една. 

Около четири дни са необходими за фиксиране на перките и свързването им към електрическата мрежа. Още четири дни ще са необходими са премахване на скелето.

Перките на  "Мулен Руж" се откъснаха тази нощ (видео)
 

На 25 април т.г. прочутото кабаре, което през октомври ще навърши 135 години, осъмна без перките си. Те бяха паднали през нощта, около 01:45 ч., при неизяснени обстоятелства, без да наранят никого. Буквите M и U, разположени върху фасадата на сградата, също бяха паднали.

Нашата малка "червена мелница" ( moulin rouge - червена мелница, фр., бел. ред.) се завърна, много сме доволни, каза пред АФП жител на квартала.

На 15 юли олимпийският огън ще мине край "Мулен Руж" и беше много важно да сме готови за този момент, каза Виржини Клерико, директор на марката "Мулен Руж". Клерико добави, че е била трогната от симпатията в цяла Франция и по целия свят по повод падането на перките на емблематичното заведение.

Всякакви злоумишлени действия бяха изключени във връзка с падането на перките през април.

"Мулен Руж" е "храм" на канкана. Кабарето беше обезсмъртено в едноименния филм на Баз Лурман. То остана отворено за посетители след падането на перките на 25 април. На 5 юли вечерта ще бъде откриването на новите перки. Под съпровод на музика и светлини двайсет танцьорки ще излязат от кабарето и ще танцуват канкан.