Новини Транспорт

Celestyal ще увеличи капацитета на плаванията си с 30%

   
Celestyal ще увеличи капацитета на плаванията си с 30%

Celestyal обяви днес програмата си за 2025, 2026 и началото на 2027 г. Плаванията, заложени в нея, влизат в продажба от утре, 26 юни 2024 г. 

Най-новият кораб във флота на круизната компанията – Celestyal Discovery, ще плава в Арабския залив през зимния сезон, считано от 2025 г. Celestyal Discovery ще се присъедини към Celestyal Journey, който по-късно тази година ще отплава за първи път по маршрута „Desert Days”.

Celestyal Discovery ще изпълнява на ротационен принцип 3- и 4-дневни маршрути от ноември до март. Сред тях са:

• 3-дневният маршрут “Iconic Arabia”, който стартира от Абу Даби и е със спирки в Доха (Катар) и остров СирБани Яс (ОАЕ).

Цената за плаване е от 279 евро на човек.  

• 4-дневният маршрут “Iconic Arabia” с начална точка Абу Даби и спирки във Фуджейра (ОАЕ), Мускат и Хасаб (и двата града са на територията на Оман).

Цената за плаване е от 349 евро на човек.

• Гостите също така имат възможността да комбинират маршрути в 7-дневното плаване „Gulf Icons”. 

Цената за плаване е от 629 евро на човек. 

Celestyal Journey ще акостира в Доха, като градът ще бъде начална точка за маршрута „Desert Days”. Той ще се изпълнява в рамките на 3-годишното партньорство на круизната компания с региона. 

Маршрутът ще стартира на 9 ноември 2024 г. със специални плавания, които включват празнични круизи и посещения на Гран При на Катар и Абу Даби.   

Наред със зимните слънчеви круизи в Арабския залив, в продажба са и основните летни плавания на Celestyal по Гръцките острови и в Средиземноморието. Те включват 8 допълнителни круиза по “Раят на Адриатика” през 2025 г. и още 13 през 2026 г. поради големия интерес към маршрута, който стартира през 2024 г. Той включва плавания в Гърция, Хърватия (Сплит или Дубровник), Черна гора (Котор) и Италия (Венеция/Маргера или Бари).

Celestyal Journey ще плава по два 7-дневни маршрута по време на активния сезон в Средиземно и Егейско море. Маршрутите са:

• „Раят на Адриатика” с начална точка Атина, късен престой в Дубровник и целодневни спирки в Кефалония, Котор, Бари, Корфу и Катаколо.

Цената за плаване е от 789 евро на човек.  

• „Раят на Адриатика“ (с Венеция, Маргера) – вариант на „Раят на Адриатика“ с начална точка Атина и целодневни спирки в Котор, Сплит, Венеция (Маргера) и Катаколо.

Цената за плаване е от 789 евро на човек.

• „Идиличната Егея“ през 2025 и 20226 г. с начална точка Атина и целодневни спирки в Кушадасъ (Ефес), Родос, Крит, Санторини и Милос, както и цял ден и късен престой на остров Миконос.

Цената за плаване е от 789 евро на човек.

• Плаванията по „Идиличната Егея“ могат да бъдат комбинирани с плаванията по „Раят на Адриатика“ на определени дати и така круизът ще се превърне в 14-дневно пътешествие.

Цената за плаване е от 1319 евро на човек.

Celestyal Discovery ще продължи да плава и по по-кратки маршрути по време на летния сезон. Сред тях са:

• 3-дневният маршрут „Иконична Егея“ с начална точка Атина и спирки в Миконос, Кушадасъ (Ефес), Патмос, Крит и Санторини. 

Цената за плаване е от 309 евро на човек.

• 4-дневният маршрут „Иконична Егея“ с начална точка Атина и спирки в Миконос, Кушадасъ (Ефес), Патмос, Родос, Крит и Санторини. 

Цената за плаване е от 389 евро на човек.

Celestyal Discovery отплава за първи път през март 2024, а Celestyal Journey през септември 2023 г. И двата кораба са с капацитет до 1260 гости. 

„Обратната връзка на 86% от нашите гости е, че искат да се върнат и да плават пак със Celestyal. Именно това ни мотивира да обогатяваме нашите програми. Хората ни познават като круизни специалисти на Гръцките острови и в Средиземноморието. Чувстваме се уверени, че ще успеем да постигнем това и в Арабския залив благодарение на ангажираността на региона и безпрецедентната подкрепа на нашите клиенти и доверени партньори“, заяви главният търговски директор на Celestyal Лий Хаслет.     

„Предлагаме два типа круизи в нашата мрежа. Едните са наситени с различни дестинации 3- и 4-дневни маршрути, които са перфектни за комбиниране с престой на брега или са допълнение към туристическата ваканция. А традиционните ни 7-дневни круизи сами по себе си са перфектната ваканция.“  

„Услугите ни са на изключително високо ниво, разполагаме с два изцяло обновени кораба, предлагаме впечатляващи екскурзии на брега, разнообразна и качествена храна и напитки, а удовлетворението на клиентите ни е безспорно. Това ни амбицира непрекъснато да се развиваме и да добавяме още услуги. Нямаме търпение да покажем на още по-широк кръг от хора всичко, което Celestyal може да предложи.“, допълва той. 

Това съобщение означава, че Celestyal Discovery преустановява плаванията по маршрута “Три континента“. Екипът на Celestyal вече се свърза с гостите на 6-те засегнати плавания в края на 2025 г., като те ще получат възможност за възстановяване на разходите или да изберат друг маршрут, по който да плават. 

За повече информация можете да посетите celestyal.com