Турагенции

Банда преби шофьор с туристи край Луковит

   

Ето част от бандата, която напада шофьора
  TravelNews

Банда преби шофьор на пълен с български туристи автобус край Луковит. Затова алармира пред TravelNews Е. М. (с инициали), собственик на туроператор, който организира пътуването. Туристическата група е била съставена предимно от жени и деца, които са били на екскурзия до пещерата „Проходна“ край Ловеч.

Те са се движили с нормална скорост до село Карлуково, когато на пътя изкача автомобил с превишена скорост и се забива в задната част на автобуса, разказа Е.М. От колата са изкочили няколко човека, които са започнали да се разправят с шофьора на автобуса. Междувременно са повикали и подкрепление. На мястото пристига цяла банда роми, като от автомобил с местна регистрация ОВ4422ВХ изкача младеж, който започва да наняса удари на шофьора. Това се вижда и от видео, което е направено от туристите в автобуса. По-късно пристига още един автомобил с регистрация ОВ0224ВХ, от който изкачат и други роми, които започват да нанасят удари на човека.

Шофьорът на автобуса е в болница с пукната глава, счупени челюст и ребро. Екскурзоводката на туристическата група се е опитала да потуши боя, но и тя е ударена. Тя и много от туристите са звъняли на 112, но полицията се е отзовала едва на 25-та минута, обясни Е. М.

„Това е абсурдна ситуация и не може така да се решават проблемите на пътя с побой в една нормална държава. Как е възможно толкова много хора да се изправят срещу един човек“, коментира Е. М. Според нея бандата дори са извадили боксове и ножове. По този начин ли ще правим туризъм в България, подчерта тя. Не може споровете да се решават с бой, а за побойниците да има безнаказаност, допълни Е.М.

Всички записи от туристите са предадени на местното РПУ. Туристи обясниха пред TravelNews, че местните полицаи са опитали да прикрият случая и записите. Видеото може да гледате тук!

От МВР съобщиха за TravelNews, че по случая е задържан 36-годишен от с. Карлуково в РУ Луковит, след като е нанесъл средна телесна повреда на 51-годишен мъж, а друг 20-годишен участник в спречкването е установен и продължава работа по установяване на точното му местонахождение. Повод за конфликта е лек пътен инцидент без пострадали от 22 юни на пътя Карлуково-Луковит. Потърпевшият е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение. По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство по чл.129 ал.1 от НК и работата продължава.

Мирослав Иванов