Новини Транспорт

Изпълни се първият полет на Wizz Air от София до Хераклион на Крит

   
Изпълни се първият полет на Wizz Air от София до Хераклион на Крит

Wizz Air отбеляза разширяването на мрежата си в София с още един вълнуващ маршрут – до Хераклион. Първият полет към столицата на остров Крит излетя снощи, отбелязвайки началото на нови и вълнуващи летни приключения за българските пътници, съобщават от авиокомпанията. Преди пандемията оперираше до Ханя.

Полетите до Хераклион ще се осъществяват два пъти седмично (понеделник и петък), предлагайки удобно разписание както за дълги уикенди, така и за по- продължителни почивки на един от най-популярните гръцки острови. Билетите за новия маршрут са вече в продажба на wizzair.com и в мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 58.99 лв.

Това е вторият неповторим маршрут, който авиокомпанията стартира този месец за българските пътници. Като водеща авиокомпания в Европа, Wizz Air продължава да разширява мрежата си в България, като предоставя на пътниците възможност да откриват и изследват нови и вълнуващи дестинации на достъпни цени и отлични условия. Хераклион, перлата на Крит, привлича туристи от целия свят с уникалното си съчетание от история, изкуство и кулинарни изкушения.

Със своите древни руини, великолепни плажове и оживен нощен живот, градът предлага нещо за всеки вкус. Сега пътниците, които летят от София, ще могат да се насладят на този неповторим град с удобен, директен полет с Wizz Air. От археологическите находки до съвременните галерии, Хераклион е наситен с културни богатства. Туристите ще могат да разгледат очарователните улички на стария град, украсени с венецианска и османска архитектура, и да се насладят на автентична гръцка кухня в традиционните таверни. За любителите на природните красоти, Хераклион очарова с идиличните си плажове и лазурните води на Средиземно море, които предлагат както спокойствие, така и приключения.

Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“, Wizz Air, коментира: „Щастливи сме да обявим старта на нашия първи полет от България до Крит точно навреме за лятото. С този нов маршрут не само предоставяме на нашите пътници достъп до една от най-обичаните слънчеви дестинации в Европа, но и продължаваме да укрепваме присъствието си на българския пазар. В Wizz Air се стремим да предоставяме на пътниците си широк спектър от възможности за пътуване на достъпни цени, а този нов маршрут е още едно доказателство за отдадеността ни да разширяваме мрежата си и да предлагаме на туристите повече възможности за опознаване на най-завладяващите дестинации в Европа. Крит е прекрасно място с богата история, живописни плажове и вълшебна кухня, които обещават незабравими преживявания.“

Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на летище София, заяви: „Благодарни сме на Wizz Air и се радваме, че можем заедно да отпразнуваме първия полет до Хераклион, който бележи важен етап в усилията ни да свържем летище София с повече дестинации. Този нов маршрут не само разширява хоризонтите ни, но и доближава богатата култура и история на остров Крит до нашите пътници. Очакваме с нетърпение да предоставим изключително обслужване и незабравими преживявания, докато продължаваме да разширяваме мрежата си".

Wizz Air разполага с флотилия от 213 самолета Airbus A320 и A321. Eкип от всеотдайни професионалисти в областта на авиацията предлага превъзходно обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитан избор на 62 милиона пътници в периода април 2023 – март 2024 г. (FY24).