Новини Събития

Албанският Тайланд печели европейски туристи

   
Албанският Тайланд печели европейски туристи

Тайланд винаги е очарователна точка за пътуване и почивка, но идва с цена и малко повече перипетии с ваденето на виза. Ако добавим и дългото пътуване, най-вероятно ще се откажете от тази идея. Милиони хора посещават Тайланд всяка година. Ако изключим таксите и полетите, настаняването и храната са изключително евтини, а нощният живот е на високо ниво. Това е причината да има толкова посетители през активен сезон. Ако не искате да инвестирате около 15 часа полети, като дори не броим закъсняването.

Добрата новина е, че все повече европейски туристи се ориентират в Тайланд на Европа. Твърдението може да е странно, но издания като Mirror все по-често говорят за правилната точка, която може да отговори на всички отговори.

Все повече туристи споделят в социалните мрежи, че Албания има точки, които напомнят изключително много приличат на Тайланд.

Река Луми и Шалес преминава през Албанските Алпи на север от страната и става една от най-големите национални атракции. Гостите могат да се насладят на почивка край реката, да се спускат с въже, да се гмуркат, да карат каяк и още много други.

Оценката на повечето гости е висока - десет от десет. През септември цените на хотелите, полетите и услугите, се понижават значително. Билетът до туристическата дестинация е около 10 евро, а ако искате да пътувате с такси, тогава цената е приблизително 100 евро.

Гостите с кола вече трябва да изчисляват разхода си на гориво.

До Луми и Шалес се пътува с ферибот по реката, който струва около 6 евро. Стая за трима обикновено струва приблизително 100 евро на вечер, някои хотели с по-малко звезди ще са приблизително 60 евро.

Луми и Шалес е диво и красиво място, предлагащо бистра вода, планинска гледка и лятна прохлада. Точно това го прави и една от предпочитаните скрити курортни точки на Албания.