Новини Събития

Председателят на БАТ обсъди развитието на туризма с Община Петрич

   
Председателят на БАТ обсъди развитието на туризма с Община Петрич

Председателят на Българската асоциация за туризъм (БАТ) Ивелин Кичуков се срещна с ръководителя по туризма в Община Петрич Катя Стоянова. Античният град Хераклея Синтика беше основна тема и завършването на следващия етап от разкопките в края на септември, съобщи Кичуков. Катя Стоянова е ръководител на проекта по реставрацията на античния град.

Те обсъдиха насоки за развитие на града като културен, исторически и балнеолечебен туризъм. Начертани бяха конкретни мерки за работа между общината и БАТ с цел Петрич да стане един модерен туристически център със съчетание в себе си минало и бъдеще. Голям проблем за общината е липсата на работна ръка, каза Кичуков.

Античният римски град Хераклея Синтика до Рупите чупи всички рекорди. Туристите се тълпят да видят древното бижу, което вече изглежда съвсем различно, след като археолозите възкресиха блясъка му. Откритията там стават все повече. Достъпът до древния град, който трудно оставя човек равнодушен, и който впечатлява с мащабите, размерите и автентичността си, вече е реален. 


В истински хит и туристическа дестинация номер 1 в региона се превръща Хераклея Синтика, защото изгледът, който вече имат разкопките там, са наистина впечатляващи.