Събития

Откриват нова панорамна площадка с поглед към Родопи, Пирин, Пангео и Фалакро

   
Откриват нова панорамна площадка с поглед към Родопи, Пирин, Пангео и Фалакро

Нова панорамна вишка "Лиса гора" ще бъде открита на 6 юли край Могилица, съобщиха за БТА от Туристическото дружество "Крепостта - Могилица". Туристическата наблюдателна кула се намира на връх край Могилица, от който се разкрива неповторима гледка към Високи Западни Родопи, а в ясно време се вижда част от Пирин, както и гръцките планини Пангео и Фалакро, информира Аделин Голев от ТД "Крепостта - Могилица".

Създаването на панорамната вишка е инициатива на Аделин Голев и Данаил Хаджиев от местното туристическо дружество. Младежите успяват да изпълнят своята идея за новата туристическа забележителност край Могилица. Изграждат вишката с помощта на съмишленици, приятели, местни жители и туристи, посещавали през годините Родопите. Гледката от върха е уникална, очакваме да се превърне в една от водещите туристически сензации в района, допълни Аделин Голев.

Няколко туристически маршрута водят към панорамната вишка, обясни кметът на Могилица Милко Кисьов. Според него в района на Могилица и съседните села вече се усеща активизиране на туристическия поток в началото на летния сезон. Юли и август се очертават като най-натоварените месеци за хотелите и местата за настаняване по горното поречие на Арда.

Една от предпочитаните туристически забележителности край Могилица е панорамната площадка "Върхът", която бе открита през 2020 г. Това е единствената на Балканите панорамна площадка със стъклен под, уточнява Аделин Голев. "Върхът" вече се превръща и във вълнуващо място за предложения за брак, над десет влюбени двойки избраха площадката за сцена на този съдбовен момент, коментира Милко Кисьов.

Туристическо дружество "Крепостта - Могилица" открива за летовниците нови и неизвестни кътчета от Родопите - водопади, пещери, удивителни каньони.