Новини Транспорт

Първа по рода си хеликоптерна авиокомпания свързва гръцките острови

   
Първа по рода си хеликоптерна авиокомпания свързва гръцките острови

Всичко се променя това лято с навлизането на Hoper - първата по рода си редовна хеликоптерна авиокомпания в Гърция. Базираната в Атина компания предлага индивидуални места за редовни полети с хеликоптер до 11 популярни дестинации в Егейско море: Атина, Антипарос, Фолегандрос, Иос, Кеа, Миконос, Патмос, Санторини, Сифнос, Спецес и Тинос.

Основан от гръцките предприемачи и ентусиасти в пътуванията Демитрис Мемос, Костас Герардос и Джордж Папайоанидис, Hoper трансформира гръцкия туризъм, като прави удобни, бързи, живописни и безопасни полети с хеликоптер до отдалечени гръцки острови достъпни за средностатистическия турист.

Полетите се извършват целогодишно с флотилия от пет хеликоптера Robinson R44 и R66, всички със стъклени кабини, така че пътниците да могат да разглеждат забележителности по пътя.

„Ако сте преживявали гръцко лято, знаете, че истинската красота на ваканцията се крие в необмисления план“, казва Димитрис Косифас, главен търговски директор на Hoper, пред Travel + Leisure. „С Hoper ви помагаме да направите това бързо и безпроблемно.“

Излитането в последния момент, дори до отдалечени острови, не е проблем: пътниците могат да резервират полет онлайн до три часа преди заминаването. Полетите продължават 45 минути или по-малко, спестявайки им ценни часове и избягвайки неприятности и главоболия с обичайния транспорт.

И за разлика от яхтинга, прескачането от остров на остров с Hoper не е запазено за най-богатия един процент: еднопосочните тарифи са на разумни цени от 160 до 350 евро.

„Ние сме тук, за да ви помогнем да видите повече от Гърция по рентабилен начин и да се насладите на свободата, която гръцкото лято дава на всички нас“, казва Косифас.

С фиксирани маршрути и часове на заминаване, авиокомпанията предоставя надежден начин за гъвкаво пътуване из гръцките острови – „уникална стъпка без прецедент“ за гръцкия туризъм, според министъра на туризма на страната Олга Кефалогиани. Hoper изпълнява и чартърни полети при поискване.

Полетите тръгват от базата на Hoper в Коропи (15 минути с кола от международното летище в Атина), както и от Миконос, и от Санторини. Компанията обнови всички съществуващи хеликоптерни площадки в дестинациите, които обслужва, и планира да добави нови в континенталната част по-късно тази година.