Анализи

Топ 5 на най-хубавите плажове на Тасос

   
Топ 5 на най-хубавите плажове на Тасос

Плажовете на Тасос могат да бъдат пясъчни и каменисти, диви и градски, със или без сянка... Но за да намерите подходящ плаж за себе си, препоръчително е предварително да определите набора от най-атрактивни опции. В този случай няма да ви се налага да прекарвате много време в търсене на мечтания плаж по време на вашата почивка.

Лименас (градски плаж)

Градският плаж на Лименас е доста приличен. Водата е чиста и бистра и има шезлонги и чадъри, които можете да използвате безплатно през целия ден, ако направите резервация в определени ресторанти. Ако не искате да плащате, можете да използвате няколко пейки в сянката на дърветата или да се отпуснете по хавлия и под чадъра си.

Карнаджо

Това е малък плаж с кафене със същото име (Karnagio), над което има снежнобяла църква и алея, водеща до борова гора и археологически комплекси. Този плаж има скалисти зони, идеални за гмуркане в морето и много малки заливчета, подходящи за уединени слънчеви бани, разходки и гмуркане.

Макриамос

Това място е много подходящо за семейства с малки деца. Входът в комплекса през високия сезон се заплаща до 19:00 часа, а след този час можете да стигнете до него безплатно. Комплект от два шезлонга и чадър струва 6 евро.

Мраморен плаж и Вати

И двата плажа имат снежнобяло, мраморно чакълесто и тюркоазено синьо море. Те са разположени в малки заливи недалеч един от друг.

Как да отида там? Трябва да се движите от Лименас в посока комплекс Макриамос. На входа на комплекса има рампа. Преди рампата ще видите черен път вдясно, който води до плажовете на Салиара и Вати. Тръгнете по този път, където камионите извозват мрамор. Ще трябва да карате около 4 км без да се отбивате от пътя и ще видите плажа от лявата страна. Пътят тук е доста лош, така че пътуването няма да е бързо. За да стигнете до плажа Vathy, ще трябва просто да продължите по крайбрежния път.

Глифонери

Плажът е малък, но нереално красив с бял пясък, много сянка, безплатни шезлонги и кафене с ниски цени за храна и напитки.

Как да отида там? Пътувайте на запад от Лименас по крайбрежния път. След около 10 км от дясната страна ще видите хотел Loulouadis. Завийте надясно и продължете да карате. След 200 метра ще видите още един десен завой. Изключете и продължете да шофирате (още около 500 метра). Всичко, което трябва да направите, е да следвате табелите за таверна Glifoneri и ще стигнете директно до плажа, който не се вижда от пътя.