Турагенции

Почивките и екскурзиите в Йордания се завръщат

   
Почивките и екскурзиите в Йордания се завръщат

През последните години Йордания беше една от любимите дестинации на българите - модерна, красива и с интересна история - перфектното място за почивка! Добрата новина е, че почивките и екскурзиите в страната се завръщат за предстоящия есенно-зимен сезон. Йордания е сигурна и спокойна страна, в която туризмът се завръща изключително бързо и успешно. Туроператорът “Екватор” разкри, че почивките в Акаба са на 60% разпродадени за октомври.

За предстоящия сезон агенцията предлага почивки и обиколния тур “Йордания от А до Я” с чартърни полети от София до Акаба всеки петък от 17 октомври до 12 април 2024 г. Има възможност за отпътуване както от столицата, така и от Варна, като денят на тръгване от морската аерогара е понеделник. Именно ранната есен е най-подходяща за почивка в Йордания, тъй като субтропичният климат прави летата непоносимо горещи, а зимите сурови. Времето тогава е перфектно за плаж и развлечения на открито в Близкия изток.

Цените започват

от 885 лв. на човек и включват самолетен билет до/от Акаба с чартърен полет на European Air Charter с 20 кг чекиран багаж и 5 кг ръчен, трансфер летище – хотел – летище с луксозен климатизиран автобус и 7 нощувки в хотел по избор на клиента на съответната база изхранване. Част от пакета са и две застраховки - “Пакет максимална исгурност” и медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ от „Евроинс“ с покритие 10000 евро.

Aqaba - Mawakeb Travel & Tourism

Екипът на “Екватор” е подбрал 12 хотела в Акаба, които имат множество препоръки в онлайн пространството. Гостите могат да избират между 3 и 4-звездни хотели в центъра на курорта и 5-звездни луксозни комплекси на първа линия до морето. Всеки от хотелите е на пешеходно разстояние от морския бряг и предлага всички нужни удобства за една незабравима почивка. За екскурзионните пакети пък предлагат три варианта - бюджетен, besteseller и луксозен.

Акаба е един от най-важните

пристанищни градове в Йордания. Това го прави от най-богатите и най-добре уредените в страната. Впечатляващо е, че статусът му на “специална икономическа зона” го отрежда като duty-free. Освен това е изключително добре свързан с останалата част на Йордания. Градът е перфектна отправна точка за други популярни дестинации в страната като пустинята Уади Рум и Изгубения град Петра.

Petra Day Trip from Jerusalem 2024 - Viator

Цялата държава е една историческа забележителност. Там могат да се видят едни от най-старите сгради по света, както и следи от различни култури като византийската, римската, арабската, османската и други. Почитателите на историята наистина ще останат впечатлени от Йордания. Тези, които копнеят за релаксираща почивка под жаркото слънце, също биха останали доволни. Заливът Акаба има някои от най-живописните плажове в света, а усещането на пустинния климат в комбинация с морския бриз е просто несравнимо.

По време на екскурзията “Йордания от А до Я” туристите ще имат възможността да разгледат някои от най-важните забележителности. Посещението на град Мадаба, известен с Мозаичната карта на Светата земя в църквата "Св. Георги", и Планината Небо, откъдето Моисей е видял Обетованата земя, предлага уникално съчетание от културно и духовно наследство. Обиколката на централната част на столицата Аман, със своите древни базари, Римски театър и Цитадела, предоставя богата палитра от исторически и модерни изживявания.

Мадаба е градът на мозайките - Екзотик Холидей

Древният римски град Джераш, наричан "Помпей на Изтока", впечатлява с добре запазените си руини, а Замъкът Аджлун (Кал'ат Ар-Рабад), средновековна крепост с панорамни гледки, разкрива архитектурните умения на времето. Тези забележителности в Йордания предлагат незабравимо пътешествие през историята и културата на региона.

Йордания бавно, но сигурно, се превръща в една от най-популярните дестинации в Близкия изток. Държавата все още не е съвсем нашумяла, което дава отражение и върху цените на туристическите услуги там. Мястото несъмнено е уникално и предполага една наистина незабравима ваканция.

Йоана Шомова