Новини Събития

Стартираха съвместните проверки на МТ с КЗП, НАП и Икономическа полиция

   
Стартираха съвместните проверки на МТ с КЗП, НАП и Икономическа полиция

170 проверки на българските плажове са извършени от МТ от началото на летния туристически сезон

Общо 170 проверки са извършени от Министерството на туризма на българските плажове от началото на летния туристически сезон. От 1 юни 2024 г. досега при проверките, извършени от екипите на Министерството на туризма, са съставени 6 писма с предупреждения до концесионери и наематели заради установени нарушения. Нарушенията са: завишени цени на шезлонги и чадъри, липса или по-малък брой спасители, липса на медицински лица и оборудване, непредставени договори с Подвижен реанимационен екип. Сред установените нарушения има още липса на документи за извършена обработка ДДД срещу комари и кърлежи, лошо ниво на хигиената и липса на указателни табели. Няма наложени неустойки.

Стартираха и съвместните проверки на Министерството на туризма заедно с КЗП, НАП и Икономическа полиция. До момента са проверени 17 обекта, разположени на българските плажове.

Министерството на туризма е съставило общо 4 акта за установяване на административно нарушение /АУАН/. 

КЗП са съставили 17 констативни протокола, като при проверките са констатирани осем нарушения, за които по-късно ще бъде наложено административно наказание. От НАП също са установили нарушения.

Съвместните проверки на контролните органи и институции ще продължават през целия летен туристически сезон. Целта е както спокойното и безопасно протичане на сезона за туристите, така и да не се допускат нелоялни търговски практики, за да бъде защитен туристическият продукт.