Анализи Новини

Нова тенденция за пътуване завладява TikTok

   
Нова тенденция за пътуване завладява TikTok

Родителите се вкопчват в електронните устройства, двойките играят на карти, а соло пътниците прелитат през филмото меню на екраните пред тях. Но бихте ли се оказали от всякакви развлечения по време на следващия си полет? Rawdogging - най-новата тенденция за пътуване в TikTok, изисква пътниците в самолета да седят безшумно и без да използват средства за забавления по време на дългия си престой в небето. Това означава без филми, музика, сън, закуски или други разсейвания. Няколко създатели на съдържание споделиха в TikTok своите успешни опити за летене без забавление. @oiwudini, който е диджей и продуцент от Манчестър, пише:

„Току-що изкарах 7-часов полет (нов личен рекорд) без слушалки, без филм, без вода, без нищо. Невероятно. Силата на моя ум няма граници“.

Изглежда, че следенето на картата по време на полет е единственото изключение от въздържанието от екрани. Джони Дейвис, който се подвизава в социалната мрежа под името @jdrunsfar, публикува личния си рекорд след 11-часов полет, посочвайки:

„Картата е единственото нещо, което да гледате, докато летите с Virgin Atlantic“.

Травел инфлуенсърът Софи Кук (@sophiandytravel) също се включва по темата, разказвайки приключенията на майка си:

„Майка ми следи всеки полет, без значение колко е дълъг. Няма iPad. Без слушалки. Няма книга. Поне й е удобно“, коментира Кук видеоклип на майка си, легнала и гледаща в празното пространство.

Потребителите на TikTok изненадващо се съгласяват с този нов подход към летенето.

„Това, всъщност, е безумна допаминова детоксикация“, пише един от тях. Друг казва: „О, боже! 

Мислех, че съм единственият, който се взира през прозореца или в картата за проследяване на полета. Без музика, без нищо, само покой!“