Новини Събития

NESPRESSO кани на незабравимо средиземноморско лято

   
NESPRESSO кани на незабравимо средиземноморско лято

Релаксиращи на плажа под щедрото средиземноморско слънце, галени от морския бриз, с поглед, зареян в безкрайния син хоризонт, и с чаша студена освежаваща кафе напитка. Тази мечтана от мнозина лятна наслада на гръцките острови, по италианското, испанското или френското крайбрежие сега е възможна благодарение на Nespresso.

Известната компания ще отведе любителите на кафето на "Незабравимо средиземноморско лято" (Unforgettable Mediterranean Summer). Така се казва новата й лятна колекция напитки, която излиза на пазара преди започващия горещ сезон.

 

Тя представлява средиземноморска цветна палитра, вдъхновена от пищни дестинации като френската Ривиера, гръцките острови, Балканския полуостров. Продуктите й "потапят" всеки потребител в средиземноморския стил на живот и повишават настроението с неговия аромат, казват от компанията.

Освежаващите напитки със студено кафе изкушават не само с нов или любим вкус. За първи път те стигат до ценителите им в красиво проектирани опаковки и аксесоари, пръскащи слънчева свежест и лъчи.

Тяхната палитра е внимателно подбрана с експертите по цветовете от Pantone Color Institute и отразява емблематични средиземноморски крайбрежни градове. Така само с една ледена глътка - по избор Mandarin Orange или Habanero Gold, още Muskmelon, в добавка Aquarelle и Blue Iolite, започва пътуване по тези популярни туристически маршрути, които ще оставят уникални летни спомени.

Вдъхновена от Средиземноморието и специално създадена да се консумира върху лед, всяка глътка от тази лимитирана колекция кафе се превръща в пътешествие и създава траен спомен - от освежаващото гръцко Freddo Cappuccino до винаги стилното италианско Caffè Shakerato.

За круиз в горещото средиземноморско лято напомня и ароматът на Sunny Almond Vanilla Over Ice за Vertuo с леко изпечена смес от арабика. То се предлага в колекционерска златна опаковка Habanero, проектирана отново в сътрудничество с Pantone и включваща чипа Pantone за допълнителна слънчева нотка.

Екзотика към ваканционните дни добавят и двата уникални вкуса в лятната колекция на Nespresso - Coconut Flavor Over Ice за Original и Tropical Coconut Flavor Over Ice за Vertuo. Любителите на кафето не трябва да изпускат Cold Brew Style Intense за Vertuo - кафе с гладка, копринена и смела текстура със сладки карамелени нотки, а също Freddo Delicato & Freddo Intenso за Original и Ice Leggero & Ice Forte за Vertuo, които са част от сезонните творения на Nespresso.

 

Цялото това разнообразие от напитки, аромати и вкусове компанията постига чрез предлаганите от нея две различни системи за приготвяне на кафе - Original и Vertuo

За привържениците на традиционното малко еспресо подходящи са кафемашините на Nespresso от линията Original. С голямо разнообразие от над 30 вкуса можете да постигнете лек и изтънчен вкус.

Ако обаче предпочитате по-големите чаши, пълни с кафе и богати на пяна, не се колебайте за кафемашини Nespressoот линията Vertuo. Предимствата са в приготвянето на по-широка гама кафе, с по-смел и богат вкус, както и с по-плътен крем за еспресо, като се използва патентованата система на Nespresso Centrifusion™=

Която и от двете системи да изберете, едно е сигурно - лятната наслада е гарантирана.

Nestlé Nespresso

е еталон за висококачествено порционно кафе. Със седалище във Веве, Швейцария, компанията работи на 93 пазара и има 14 000 служители. Машините й за кафе са известни по целия свят, като годишно се продават 14 млрд. капсули за тях. През 2022 г. компанията получи сертификат B Corp™, с който се присъедини към международно движение от над 7900 предприятия, отговарящи на високите стандарти за социална и екологична отговорност и прозрачност.

Как да приготвите AZURE COCONUT ESCAPE

Насладете се на очарователната Azure Coconut Escape - визуално зашеметяваща и освежаваща напитка, която съчетава кремообразна синя пяна, тропически кокосов аромат и деликатно флорално докосване за завладяващо изживяване.

Нужни са ви:

1 капсула Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice

6 кубчета лед (180 g)

15 мл сироп бадем

170 мл 1.5% студено мляко

1/2 ч.л. прашец от метличина (синчец)

чаша Barista Recipe (480 ml)

Aeroccino

В чаша Barista Recipe поставете 6 кубчета лед, 15 мл бадемов сироп и налейте 70 мл студено мляко.

След това в Aeroccino налейте 100 мл студено мляко, добавете прашеца от метличина, сложете капака и натиснете бутона за студена пяна.

След като е готово, налейте студената синя млечна пяна директно върху леда в чашата.

Извлечете 80 мл от капсулата Tropical Coconut Flavour Over Ice директно в чашата, като използвате режим Coffee Creations на вашата кафемашина Vertuo Next или Vertuo Pop (натиснете два пъти бутона за кафе, цветът ще се смени на син и екстракцията ще започне).

Поставете отгоре 1 цвят ядлива теменужка или сушени венчелистчета метличина.