Анализи Новини

Кой е Евтим Милошев?

   
Кой е Евтим Милошев?

Евтим Милошев, който и в момента изпълнява длъжността служебен министър на туризма, доскоро бе известен само като тв и филмов продуцент и един от основателите на студентската програма „Ку-ку" на БНТ.

Той бе номиниран от служебния премиер Димитър Главчев като министър на туризма и зае този пост в настоящото служебно правителство. Сега предложението на кандидат-премиера Росен Желязков е да остане на същия пост и в редовното правителство. 

Милошев е роден на 2 май 1968 г. в София. Завършва Строителния техникум в София. Изкарва задължителната двугодишна казармена подготовка, след нея следва в Университет по архитектура, строителство и геодезия и през 1995 г. защитава магистърска степен по геодезия.

Става част от основното ядро на създателите на студентската програма „Ку-Ку", която се излъчва в ефира на Националната телевизия. Работил е като продуцент на предавания в bTV и БНТ И NOVA.

През 2006 г. Евтим Милошев участва в създаването на продуцентска къща. През 2009 г. е сред основателите на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП). Член е на Управителния ѝ съвет до 2012 г., когато е избран за неин председател.

Кампания на вестник ''24 часа'' - ''Карай умно - стигни жив''

През 2012 г., Милошев създава продуцентска компания заедно с други продуценти, чиято основна дейност е фокусирана в областта на филмопроизводството.

Евтим Милошев е продуцент на сериали, шоу-програми, публицистични ток-шоу предавания, риалити формати, заснемането на телевизионни реклами и реализирането на театрални спектакли. Изнася лекции на магистрантите от Нов български университет и на магистрантите от специалност „Журналистика, продуцентство и финанси", във Висшето училище по застраховане и финанси.

В края на 2016 г. Евтим Милошев е удостоен с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата за принос в развитието на българската култура и национална идентичност – „Златен век".