Новини Транспорт

Туристическият влак Пелион в Гърция възобновява ежедневната си работа от 1 юли

   
Туристическият влак Пелион в Гърция възобновява ежедневната си работа от 1 юли

Туристическият влак с парен локомотив на планината Пелион в Гърция ще работи всеки ден от понеделник, 1 юли, предаде специално за БТА гръцката агенция АНА-МПА. Влакът Пелион ще тръгва от Ано Лехония в 10:00 ч. и ще се връща от Милиес в 15:00 ч., като ще има и 15-минутна почивка в Ано Гацеа и в двете посоки.

Освен това, започвайки от 6 юли, ще се предлагат услуги през уикенда по маршрути 4802 (тръгващи от Ано Лехония в 13:30 ч.) и 4803 (тръгващи от Милиес в 12:20 ч.).

За повече информация относно разписанията посетете местните билетни каси, използвайте онлайн системата за билети, изтеглете мобилното приложение "Hellenic Train", обадете се на специалната гореща линия за туристическия влак на 2130121010 или посетете уебсайта на Hellenic Train.

Това е една от най-тесните железопътни линии в света, влакът се състои от четири вагона и е наречен "Moutzouris" заради парата и дима, които някога е произвеждал. Влакът пътува от Ано Лехония до Милиес със спирка в Ано Гацеа. Изминава разстояние от 15 километра за около 90 минути, като се движи по планински маршрут през гора от чинари и дъбове.

Влакът прави една спирка в Ано Гацеа за 15 минути, преди да продължи своето живописно пътуване. Първоначално влакът се е движел между Волос и Милиес, като строителството на железницата започва през 1892 г. и завършва през 1903 г. Строителството е било ръководено от Еваристо де Кирико, баща на художника Джорджо де Кирико, който е роден във Волос.