Турагенции

Космос травел предлага приключения в непознатата Африка: Гамбия и Сенегал

   
Космос травел предлага приключения в непознатата Африка: Гамбия и Сенегал

Ако в душата ви гори истински приключенски плам, който ви подтиква да изследвате нови места и да се запознавате с нови култури, то определено търсите дестинация, която не е комерсиална. В такъв случай Западна Африка е идеалното място за следващото ви пътешествие! Непозната, автентична и живописна - тя ще ви завладее!

Гамбия и Сенегал предлагат уникална комбинация от култура, природа и автентични преживявания. Тези две държави, макар и различни по размер и география, споделят общи исторически корени и културни връзки, които създават неповторима атмосфера за пътешествениците. Екскурзията за българи до Гамбия и Сенегал на “Космос травел” не само ще ви позволи да се потопите в екзотичната красота на природата, но и ще ви даде възможност да опознаете богатите традиции и начин на живот на местното население.

Туроператорът организира 16-дневно приключение, стартиращо на 4 февруари 2025 г. 

Цените започват 

от 3950 евро на човек и включват самолетни билети с Турските авиолинии София - Истанбул - Банжул и Дакар - Истанбул - София, вътрешен полет Cap-Skirring - Dakar, нощувки в хотели 3 звезди, къмпинги и 1 нощувка в палатка, последните три дни в хотел 4 звезди, закуски и вечери, обеди в дните от 2-ри до 12-ти включително, описаната екскурзионна програма и входни такси за посещаваните обекти, всички описани трансфери с климатизиран транспорт, 4х4 или 6х6 в пустинята Lompoul, местен английскоговорящ екскурзовод, водач преводач от “Космос травел” с опит в дестинацията и медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 20 000 евро към "Евроинс".

Aerial Panorama View To City Of Banjul Gambia Stock Photo - Download Image  Now - Gambia, Banjul, Aerial View - iStock

Пътуването започва 

в Гамбия, известна като "усмихващото се крайбрежие на Африка". Страната ще ви очарова със своите красиви плажове, река Гамбия, която прорязва страната, и гостоприемството на местните хора. Една от първите спирки е TENDABA CAMP - добре известен туристически лагер от повече от 30 години. По време на екскурзионната програма туристите ще имат няколко спирки, за да видят как живеят местните хора, първите заселници на племето в Гамбия, барабани или местни изпълнители на Kora. Следва обиколка на реката около TENDABA CAMP, където могат да се видят различни видове маймуни, птици, местни рибари и др. Обиколката на Гамбия преминава през няколко кампа, където туристите могат да видят истинския облик на страната. Най-често местните в Гамбия живеят в тревни къщи, изградени от кални блокове, заоблени колиби. По пътя могат да се видят и местните пазари, наречени Lumo, където хората от всички съседни села се събират да продадат стоките си.

Resonate - A Visit to a Weekly Provincial Market in The Gambia

От друга страна, 

Сенегал впечатлява 

със своите национални паркове, включително известния парк Djoudj, и оживената столица Дакар, която е културен и икономически център на страната.

Обиколката започва от Sahel. След пресичането му групата ще се озове в града, наречен кръстопът на цивилизации. Тук живеят мирно африканци от Субсахара, маври, араби, бербери и европейци, португалци, холандци и французи. Планирана е разходка из историческия град с карета, теглена от коне, която ще разкрие неговите колониални къщи с балкони, художествени галерии, музей, местни пазари за занаяти и красивия мост.

37 Facts about Senegal - Facts.net

В Сенегал туристите също така ще имат възможността да опознаят над 12 000 хектара биоразнообразие. В програмата има включена и престой в бивак, който включва разходка по дюните, яздене на камила и нощувка в палатка под небето с милионите звезди.

Тези и още много забавления очакват всеки, решил да тръгне по приключенския път към Западна Африка. Тази екскурзия ще ви отведе на пътешествие през най-забележителните места на Гамбия и Сенегал, създавайки незабравими спомени.

Йоана Шомова