Новини Транспорт

Uber с експанзия в нова транспортна ниша - разширява услугите с лодка в цяла Европа

   
Uber с експанзия в нова транспортна ниша - разширява услугите с лодка в цяла Европа

Uber Technologies ще предоставя услуги за яхти в Ибиса и ще въведе различни предложения за воден транспорт в редица европейски градове в опит да отговори на силното търсене, произтичащо от туризма на континента.

Услугата, наречена Uber Yacht, ще бъде достъпна с предварителна резервация на испанския остров Ибиса от 26 юли и ще е достъпна през целия август.

Uber ще пусне и услугата "лимузина с лодка" във Венеция, което ще позволи на клиентите да пътуват из Венецианската лагуна.

Според Uber данните от лятото на 2023 г. показват, че търсенето от международни клиенти на услугите за мобилност на компанията се е увеличило с близо 55% през миналата година на места като Гърция и Испания.

В Гърция Uber Boa“ ще се разшири от Миконос, където беше пуснат миналата година, до Атина, Корфу и Санторини. Това ще позволи на посетителите да пътуват до плажни клубове и да достигнат до отдалечени места, казаха от компанията.

През месец май Uber също така разкри обвързване за предлагане на круизи по река Сена в опит да отговори на експлозивното търсене, произтичащо от предстоящите Олимпийски игри в Париж.