Новини Хотели

Нощен клуб и голф игрище: Trump Tower ще се появи в Саудитска Арабия

   
Нощен клуб и голф игрище: Trump Tower ще се появи в Саудитска Арабия

Trump Organization разкри плановете си за изграждане на луксозна Trump Tower в Саудитска Арабия, съобщава CNN. Новата кула ще бъде построена в Джеда и ще бъде разработена в тандем с Dar Global, международното подразделение на саудитския мегастроител Dar Al Arkan.

Ако бъде завършена, кулата в Джеда ще бъде първият голям проект на Trump Organization в Саудитска Арабия. 

"Развълнувани сме да разширим присъствието си в Близкия изток и да въведем стандарта на Тръмп за лукс в региона чрез дългогодишните ни отношения с Dar Global", заяви в съобщението Ерик Тръмп, изпълнителен вицепрезидент на Trump Organization и син на бившия президент Доналд Тръмп.

Dar Global заяви, че проектът ще бъде насочен към "луксозния пазар на Саудитска Арабия и международните инвеститори".

Новият проект в Саудитска Арабия идва само няколко дни след като Trump Organization и Dar Global представиха хотелски комплекс Trump International в Оман на стойност 500 млн. долара. 

Този петзвезден хотелски комплекс, който трябва да бъде открит през декември 2028 г., ще включва нощен клуб, голф игрище и клуб само за членове. Dar Al Arkan се съгласи да използва името и логото на Тръмп по лиценз за този хотел, който не е собственост на Trump Organization.

Новите проекти на Trump Organization в Близкия изток могат да предизвикат опасения за потенциални конфликти на интереси, ако бившият президент Доналд Тръмп се завърне в Белия дом. 

"Продължаващото преследване на чуждестранни бизнес проекти от страна на Trump Organization повдига опасни въпроси, свързани с националната сигурност, корупцията и конституцията", заяви в изявление за CNN Доналд К. Шърман, старши вицепрезидент и главен съветник в организацията "Граждани за отговорност и етика във Вашингтон" (CREW). 

"Това важи с особена сила за развитието им в Саудитска Арабия, чието правителство има дълга история на очевидни опити да повлияе на Доналд Тръмп", добави Шърман. "Ако Тръмп се върне на президентския пост, той вероятно ще наруши клаузата за чуждестранните възнаграждения на Конституцията, както направи многократно през първия си мандат."

Анализът на CREW от 2023 г. установи, че Тръмп е спечелил най-малко 9,6 млн. долара от държави в Близкия изток по време на своето президентство.