Новини Транспорт

ITA Airways пуска нов директен полет Рим Фиумичино – Банкок за зимен сезон 2024/2025 г

   
ITA Airways пуска нов директен полет Рим Фиумичино – Банкок за зимен сезон 2024/2025 г

ITA Airways, италианската референтна авиокомпания, обявява новия директен полет между Рим Фиумичино и Банкок, който започва операции на 16 ноември с пет седмични честоти.

Новият маршрут е първата връзка на ITA Airways между Италия и Тайланд и представлява един от акцентите на предстоящия зимен сезон 2024/2025, заедно с полета Рим Фиумичино – Дубай, който стартира на 27 октомври 2024 г.

Полетът Рим - Банкок, достъпен за закупуване от днес във всички канали на Компанията, ще се изпълнява с Airbus A330neo по следния график:

•Рим Фиумичино – Банкок, от 16 ноември 2024 с излитане в понеделник, сряда, четвъртък, събота и неделя в 15:15 ч. (местно време), пристигащ в Банкок в 7:40 ч. (местно време).

•Банкок – Рим Фиумичино, опериращ от 17 ноември с излитане в понеделник, вторник, четвъртък, петък и неделя в 12:15 ч. (местно време), пристигащ в Рим в 19:00 ч. (местно време).

„Нашата нова връзка Рим – Банкок представлява важна стъпка напред в стратегията за развитие на ITA Airways, тъй като добавя още една междуконтинентална дестинация и отваря за нашите пътници вратите към Тайланд, стратегически пазар по отношение на развлекателния туризъм и бизнес сегмента“, каза Емилиана Лимосани , главен търговски директор на ITA Airways и главен изпълнителен директор на Volare. „Банкок винаги е бил една от най-добрите туристически столици в света и важен център, който позволява да се достигне до най-известните райски дестинации в света благодарение на свързващи полети с множество тайландски острови. В същото време това е ключова дестинация за бизнес трафик между двете страни, секторът в постоянен ръст отразява и ангажимента на ITA Airways за предоставяне на оптимални решения за пътуване, "потвърждавайки важността на развитие на междуконтиненталната мрежа в търговските стратегии на компанията."

„Тайланд е един от целевите пазари в Югоизточна Азия за Рим и възможността да разчитаме на тази нова директна връзка от ITA Airways е голям източник на удовлетворение за нас“, каза Иван Басато, главен авиационен директор на Aeroporti di Roma. „Новият маршрут до Банкок ще бъде отлична възможност както за пътуващите по работа, така и за многото туристи, представлявайки сигурен тласък за растежа на трафик потоците и възможностите за сътрудничество между двете страни.“

През настоящия летен сезон ITA Airways обслужва 57 дестинации, включително 16 вътрешни, 26 международни и 15 междуконтинентални. Компанията наскоро пусна нови директни полети от своя център Рим Фиумичино до Чикаго (април 2024 г.) и Торонто (май 2024 г.), Рияд (2 юни 2023 г.), Акра (6 юни 2023 г.) и ще открие Дакар на 3 юли и Джеда на 1 август 2024 г.

За повече информация, моля, посетете официалния уебсайт www.ita-airways.com, свържете се с отдела за информация за клиенти или посетете туристическите агенции и билетните каси на летището.