Новини Събития

Асоциацията за туризъм ще си сътрудничи с хотелиерите в Слънчев бряг

   
Асоциацията за туризъм ще си сътрудничи с хотелиерите в Слънчев бряг


Българската асоциация за туризъм ще си сътрудничи със Съюза на собствениците в Слънчев бряг. Председателят на БАТ Ивелин Кичуков и председателят на съюза Пламен Копчев подписаха споразумение за партньорство.
Целта е популяризиране на Слънчев бряг като туристическа дестинация. Същото се отнася и за опазването на българското природно и културно наследство.  
Двете институции ще обменят информация и ще дават гласност на потребностите и идеите на бизнеса в туристическия сектор.  „Искаме да набележим конкретни мерки и идеи за по-добро развитие на туризма в най-големия ни курорт“, коментира пред TravelNews Ивелин Кичуков. 
Двамата обсъдиха нова стратегия за развитие на туризма в Слънчев бряг. Голям проблем е инфраструктурата в източната част на Слънчев бряг, която е държавна. В другата част на курорта е общинска собственост, като община Несебър е по-добър стопанин, посочи Кичуков.
Говорили са още удължаване на сезона, посредством културни и спортни мероприятия. Основен приоритет ще бъде и опазването на културното наследство на Несебър.
 
Габриел Драгиев