Турагенции

ТЕЗ Тур разкрива красотите на Римини

   
ТЕЗ Тур разкрива красотите на Римини

Италия - романтична, красива и пленителна, несъмнено е сред любимите дестинации на всеки успял да се докосне до местната култура и тяхното dolce far niente (сладкото нищоправене). Освен с уникални исторически забележителности, страната е изпълнена и с безброй възможности за почивки и на море, и на планина. Всъщност Ботушът е една от малкото дестинации, която е популярен избор за туризъм по всяко едно време от годината.

Емилия-Романя е сред най-обичаните италиански региони, особено сред местните. Столицата му е Болоня и тя, както и всички градчета в околността, е запазила напълно автентичността си. Това прави тези места не само задължителна туристическа спирка, но и уникална възможност за запознаване с местната бит и култура.

"ТЕЗ Тур" организира 

почивка в Римини - перфектна дестинация за пътуване в края на лятото, когато температурите са приятни и туристическите тълпи са намалели. Разположен на Адриатическото крайбрежие, курортът предлага красиви плажове с мек пясък и топла морска вода, идеални за семейни забавления и релаксация.

Освен плажовете, Римини е известен със своето богато историческо наследство. Туристите могат да се насладят на посещения на антични римски руини, като Арката на Август и Моста на Тиберий, които ще разпалят въображението и интереса към историята. Септември е идеално време за разглеждане на тези забележителности без горещината и тълпите на летните месеци.

Групите ще отпътуват 

към Италия на 29 август и 5 септември с чартърен полет от София до Римини с 20 кг чекиран багаж и 10 кг ръчен. В цената от 466 евро на човек са включени още и трансфери летище - хотел - летище, 7 нощувки в Римини в хотел по избор на клиента, представител на туроператора и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.

Българските туристи ще имат възможността и да се запознаят с много от забележителностите в района под формата на допълнителни екскурзии. Една от най-предпочитаните е тази до Равена. Градът е известен сред пътешествениците като древно пристанище, а като всяко голямо пристанище градът е бил важен икономически център. Това е причината да се наблюдават различни архитектурни стилове. Голяма забележителност несъмнено са многото красиви мозайки от периода на ранното християнство и византийско време. 

Най-известните от тях са мозайките в базиликата на Сан Витале, където можете да видите портретите на император Юстиниан и императрица Теодора. Освен това в града винаги кипи живот, изпълнен със събития на открито и разнообразни фестивали и изложби. Младежката атмосфера и красивите гледки, особено в комбинация с вкусното местно вино, определено са рецепта за една добре прекарана отпуска.

Градара и Урбино 

са други два спиращи дъха града, които са част от предложенията на “ТЕЗ Тур”. “Те са абсолютно задължителни спирки. И двата града са популярни сред туристите. Градара се намира точно на границата между два италиански региона - Емилия-Романя и Марке, а крепостната стена на средновековния замък носи трагичната, но романтична, история на Франческа да Римини и нейния любим Паоло Малатеста. Самият Данте е открил вдъхновение именно в тяхната история и я е увековечил в своята “Божествена комедия”. 

От друга страна Урбино е дом на един от най-важните ренесансови художници - Рафаело Санцио. В Урбино може да се видят Палацо Дюкале (големият дворец на херцозите на Урбино), Рафаеловата къща, галерията на Националната художествена академия на Урбино и много други красиви места”, разказва Михаела Ерменкова, маркетинг мениджър на "ТЕЗ Тур". По време на посещението в Урбино групите ще имат шанса да опитат местни продукти в Agriturismo. В менюто са включени вино, зехтин, хляб, мед и други традиционни продукти.

А вкусните изкушения далеч не спират тук! Все пак какво е Италия без паста и пица? Въглехидратите определено са в центъра на тази култура, за това и е много важно всеки посетител не само да ги опита с традиционно вино, но да и да се опита да се включи в приготвянето. С организирания от “ТЕЗ Тур” пица мастърклас всеки ще може да пренесе част от Италия на трапезата у дома.

Друга предпочитана екскурзия е тази до 

Сан Марино. 

Старият град е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и е истински лабиринт от тесни улички, средновековни крепости и исторически сгради. Трите кули - Гуаита, Честа и Монтале, са символи на независимостта на републиката и предлагат панорамни гледки, които не бива да пропускате.

Освен историческите забележителности, Сан Марино предлага множество музеи, включително Музея на древните оръжия и Музея на любопитните предмети, които са интересни както за деца, така и за възрастни. Градът е известен и със своите бутици за безмитно пазаруване, където можете да намерите качествени стоки на изгодни цени. Малкият размер на републиката позволява лесно разглеждане на всички забележителности в рамките на един ден, правейки Сан Марино перфектно място за еднодневна екскурзия или кратко бягство.

Като цяло регионът притежава онази магия, която разчувства душата, но все пак дава храна и на ума. Това пътуване в Италия идеално съчетава всички качества на страната - вълнуващо поднесени истории, красиви гледки и гастрономически преживявания зад всеки ъгъл. Страната е истинска наслада за всички сетива, а особено в тези региони, където автентичните италиански традиции са се запазили, няма как всеки турист да не се потопи в сладостта от този начин на живот.

Йоана Шомова