Новини Транспорт

Трафикът от Гърция се облекчава с нова отсечка край Симитли

   
Трафикът от Гърция се облекчава с нова отсечка край Симитли

Нов участък от магистрала „Струма“ край Симитли ще бъде отворен за движение до неделя, с което ще се облекчи трафикът на пътуващите от Гърция и Банско. Става въпрос за 600-метровата отсечка в посока София. Това стана ясно по време на посещение на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и на председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Йордан Вълчев.

Според кмета на община Симитли Апостол Апостолов изграждането на новата отсечка ще предотврати образуването на задръствания в този участък. Предимство ще има и за жителите на общинския център, особено за живеещите в част от кварталите на Симитли, на които се налага да преминават през участъка. 

Работи се по проект, според който в участъка на път Е-79 преди АМ "Струма" в посока София в района на Симитли ще има три ленти, като в момента се работи по изграждане на третата. По думите на Вълчев това е начало на подготовката на продължение на Лот 3.1 през Кресненското дефиле, съобщава БТА.

Относно последния участък на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле, Вълчев коментира, че обжалванията са минали и е започнало проектирането, което е първият етап, който ще продължи година. Според него това означава, че следващото лято може да започне строителството на тежкия участък.