Новини Хотели

1400 долара на вечер за нощувка във вила на Иванка Тръмп в Албания

   
1400 долара на вечер за нощувка във вила на Иванка Тръмп в Албания

Иванка Тръмп, дъщерята на бившия американски президент Доналд Тръмп, даде подробности за плана на съпруга си Джаред Къшнър за изграждане на комплекс от луксозни вили на остров Саза̀н, Югозападна Албания, съобщи Евронюз Албания.

В интервю за ютуб подкаста на Лекс Фридман, цитирано и от вестник "Експрес Трибюн", Иванка Тръмп заяви, че "ще доведат най-добрите архитекти и марки" на албанския остров в Средиземно море.

По думите на Иванка проектът за Сазан се ръководи от луксозната хотелска компания "Аман" (Aman), а храната на острова ще бъде предоставяна от италианско-американския ресторант "Карбоне" (Carbone), който е част от веригата "Мейджър фууд груп" (Major Food Group) и е познат с клиентелата си, която включва известни личности, пише Евронюз Албания, пише БТА.

Компанията "Аман" има над 30 хотела в 20 държави, които се посещават от известни лица като Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, семейство Кардашиян, Анджелина Джоли, Дейвид Бекъм, Джордж и Амал Клуни, Том Ханкс и други.

Стаите, които "Аман" предлага, обикновено струват около 1400 долара на вечер, отбелязва медията.

През юли миналата година Иванка Тръмп и съпругът ѝ пътуваха из южното албанско крайбрежие и посетиха музея на подслушванията на бившата държавна сигурност на Албания ("Сигурими") в Тирана, познат като "Къщата с листата" (Щъпѝя ме джѐте / Shtëpia me gjethe). По време на посещението си в "Къщата с листата" те бяха придружени от албанския премиер Еди Рама.

Преди няколко месеца албанският премиер потвърди плановете за трансформация на остров Сазан на зетя на Тръмп Джаред Къшнър, който е успешен предприемач в няколко страни, припомня Евронюз Албания.

Освен преобразяването на остров Сазан в Албания, Къшнър планира ревитализация и на бомбардирания от НАТО комплекс на Генералния щаб на някогашната югославската армия в сръбската столица Белград.