Турагенции

Бохемия организира пленителни пътешествия за групи 55+

   
Бохемия организира пленителни пътешествия за групи 55+
  iStock

Пътешествията в по-зряла възраст са специален вид приключение, изпълнено с уникални предимства и възможности. Туристическите групи, насочени към хората над 55 години, предлагат перфектната комбинация от комфорт, сигурност и социална атмосфера, която удовлетворява специфичните нужди на тази възрастова група. Този тип почивки са перфектният начин да се запознаеш и да се забавляваш с хора на твоята възраст. Допълнителен плюс е и че тези групи често се възползват от преференциални цени. А с туроператора “Бохемия” цяла компания може да се възползва от специалната цена, като е нужно само един човек от групата да е на тези години.

Италия, Испания и Португалия са перфектни дестинации за всякакви туристи заради своите разнообразни културни, исторически и природни богатства, както и заради гостоприемството и спокойствието, които предлагат. А с атрактивните предложения от “Бохемия”, всяка средиземноморска приказка може да се реализира!

От хилядолетия Италия е синоним на култура и история, предоставяйки на посетителите възможността да се потопят в световноизвестни исторически забележителности като Колизеума и Ватикана, например. Докато градове като Рим, Флоренция и Венеция предлагат уникални културни изживявания и изискани музеи, а сякаш почивките остават на по-заден план. Е, истината обаче е, че почивките в Италия са също толкова пленителни.

Две от най-живописните места за отдих са именно Пулия и регионът на Емилия-Романя. “Бохемия” предлага почивка както в Бари, така и в Римини. Местата са страхотни отправни точки за по-задълбочени екскурзии в регионите. Така всеки може да създаде перфектното пътешествие с обиколки в негово темпо.

Освен това тези региони са с особено известни традиционни ястия. Италианската кухня, с нейните прясно приготвени пасти, пици и местни деликатеси, е също толкова важна част от пътуването. Италия предлага и красиви пейзажи, спокойни разходки и живописни гледки, което я правят идеалното място за всякакъв вид туристи.

От друга страна Испания също привлича милиони туристи. Не можем да споменем Испания без несъзнателно да повикаме картината на живописни плажове, красива природа, топли страсти и гостоприемство. Испания е може би най-лятната европейска дестинация. Не само заради целогодишното топло време и страхотните природни богатства, а и заради лежерното настроение. Испанците са леко мързеливи, отворени за приказки и винаги готови да споделят кафе или коктейл с приятели - заради тази тяхна “народопсихология” туристите в страната много по-лесно преминават на отпускарска вълна и успяват същински да си починат.

Но с толкова богат избор, как човек може да избере най-подходящата испанска дестинация? Все пак в Испания има всичко! От Канарския архипелаг на вечната пролет до Балеарските острови на денонощните партита, от напечената от слънце Андалусия, до многоликата оживена Барселона.

С “Бохемия” всички туристи над 55+ могат да се насладят на уникални дестинации като Коста дел Сол, Коста Брава, Барселона, Ла Манга дел Мар Менор, Коста Бланка или пък на остров Майорка.

Като говорим за Испания, често се сещаме и за нейната живописна съседка Пoртугалия. Е, най-западната европейска държава определено се нарежда сред най-приятните  места за пътуване.

Португалия е една от онези магични страни, които те карат да се влюбиш във всеки малък детайл. От пленителните гледки към океана, през величествените дворци, та чак до малките китни улици с множество заведения. Португалия просто е синоним на живот - местните създават уникална енергия, която успява да покори всеки турист и директно да го вкара в настроение за вечно лято и лежерна почивка. Именно и за това Португалия е идеалната дестинация да избягате от ежедневния стрес!

Туроператорът “Бохемия” сериозно залага на страната като дестинация. Той предлага две програми в страната за групи 55+. Има вариант за екскурзия, фокусирана изцяло върху португалската столица  - Лисабон. От друга страна има възможност и за комбинирано пътуване, което обединява Лисабон и Порто.

Дестинациите са само част от атрактивните предложения за групи 55+ на “Бохемия”. Тези места остават вечни класики на туристическия пазар, защото предлагат уникални комбинации от култура, история, кухня и природа, които ги правят идеални дестинации за туристи над 55 години. Тези страни предоставят на своите гости спокойствие, сигурност и множество възможности за социални взаимодействия и нови приятелства, създавайки незабравими преживявания и спомени. Разгледайте всички предложения на "Бохемия" за туристи над 55 г. и техните приятели ТУК!

Йоана Шомова