Новини Събития

И Шотландия вече има Алея на славата

   
И Шотландия вече има Алея на славата

Град Пейзли в Шотландия вече има собствена Алея на славата по подобие на холивудската, която ще отдава почит към местни знаменитости от света на киното, музиката и телевизията, оставили своя отпечатък върху общността, пише в. Scottish Sun, цитиран от БТА.

Сред първите 10 известни личности, удостоени със звезди на новата алея, са актьорите Джерард Бътлър, Дейвид Тенант и Филис Логан и певецът Паоло Нутини.

Дейвид Тенант, познат с ролята си в научнофантастичната поредица "Доктор Кой", казва, че е на "седмото небе" от щастие заради оказаната му чест.

Посмъртно звезда на Алеята на славата получи и драматургът Джон Бърн, който почина през ноември миналата година. Звездата му се намира пред градската библиотека.

Алеята на славата ще отразява и богатото наследство на Пейзли. Тя ще включва ключови забележителности и ще преминава през целия град. Хората, стоящи зад проекта, с нетърпение очакват атракцията да привлече туристи от цял свят, за да се насладят на всичко, което шотландският град може да им предложи.