Анализи Новини

Застраховките от Евроинс при пътувания в чужбина дават сигурност

   
Застраховките от Евроинс при пътувания в чужбина дават сигурност

Ваканцията е периодът от годината, когато най-много имаме нужда от безгрижие и спокойствие. Това е моментът, в който всеки иска да се наслади на живота и да не се сблъсква с проблеми. Възможно ли е? Разбира се, но все пак – непредвидени и извънредни ситуации изникват. Особено, когато сме извън страната. “Стана така, защото никой не вярваше, че така ще стане” е известна сентенция, която описва най-добре възможните неблагоприятни последици. Можем обаче да сведем риска до минимум и да се предпазим, като прехвърлим отговорността и грижите на застраховател. Става бързо, лесно и онлайн със застраховките “Помощ при пътуване в чужбина” и “Отмяна на пътуване” на Евроинс, гарантиращи спокойствие по време на почивка и пътуване в чужбина. Експертите в туризма също съветват: “Списъкът с вещите за пътуване трябва винаги да започва с полицата от застрахователя”. Тя е също толкова ценна, колкото личните документи и парите.

На цена, по-ниска от тази на едно кафе 

Туристическите полици са изключително достъпни и лесни за сключване и от тях може да се възползва всеки пътуващ извън страната. Полица “Помощ при пътуване в чужбина” например за 10-дневно пътуване в Европа на 4-членно семейство с родители на средна възраст, с лимит от 5 хил. евро на човек и базово покритие, включващо основни медицински разходи, спешна стоматологична помощ, репатриране и гражданска отговорност към трети лица, струва по-малко от 10 евро на цялото семейство – под едно евро на ден. Ако изберете разширено покритие, което освен повече медицински разходи и стоматологична помощ, покрива също проблеми с полети и багажа, това ще ви излезе малко над 20 евро или малко над 2 евро на ден. За сравнение едно кафе струва повече, а базов преглед при медик в чужбина само на един член на семейството би коствало много повече, отколкото ще платите за застраховката за целия период на престоя в чужбина на семейството ви.

Защо в Евроинс?

Евроинс е компанията-лидер в сегмента на туристическите застраховки в България, която ги предлага и директно онлайн в обновения си сайт, ориентиран изцяло към потребностите на потребителите. Всяка втора полица “Помощ при пътуване в чужбина” в организирано от български туроператор пътуване навън е на Евроинс. Продуктите на компанията са сред най-предпочитаните и при индивидуалните и бизнес пътуванията. А най-хубавото е, че освен наличието на покрития срещу ключови рискове, застраховката в компанията може да се сключи онлайн на мига, в движение и директно от смарт устройството ви през портала my.euroins.bg. Не е нужно дори да сте регистриран потребител – може да го направите като гост. Даже и да сте забравили, можете да сключите полицата в последния момент и дори, когато вече сте на път. Получавате застраховката веднага на посочения мейл, без да се налага да посещавате офис.

Полицата се сключва онлайн буквално с няколко клика и в рамките на няколко минути, в зависимост от броя на застрахованите лица и това дали пътувате индивидуално или с още хора – семейство, близки, приятели или колеги. Посочва се периода и целта на пътуването. Застраховката Помощ при пътуване в чужбина на Евроинс осигурява защита и в случаите, когато практикувате спорт, включително зимен, както и свързан с екстремни дейности, например парапланеризъм. Специфичното при тези полици е, че при сключването се посочва дали покритията са стандартни или добавяте риск, свързан с практикуването на спорта. Указва се периода, посочва се териториалния обхват на покритието, избира се лимит – от 2 до 100 хил. евро, както и вида на покритието – основно или разширено. И това е всичко. Има налични допълнителни покрития, които може да добавите. В онлайн системата на Евроинс бързо и лесно може да завеждате щети и да проверявате статуса им. С онлайн опцията за сключване на полица плащането става през сайта, напълно безопасно, при най-високата степен на защита на лични и финансови данни.

Повече ползи и предимства, по-малко грижи 

Полиците за пътуване не са само базови здравни застраховки за спешни случаи. Евроинс предлага няколко продукта с възможност да се комбинират и да се добавят различни покрития, които варират от неотложна помощ при нужда от лекар до отмяна на пътуването по независещи от вас причини. Базовото покритие на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” осигурява денонощен медицински асистанс, включително стоматологична помощ, в случай на злополука и заболяване по време на пътуване в чужбина. Допълнително с избрани покрития можете да си възстановите разходите при кражба, загуба или забавяне на багаж, забавяне на полета над 5 часа, изпускане на връзката с друг полет, както и

непредвидено съкращаване или удължаване на престоя. Всички полици “Помощ при пътуване в чужбина” осигуряват и покритие по гражданска отговорност, ако неволно причините вреда на трето лице.

Евроинс покрива и допълнителни рискове като разходи за спасителни операции, влошено хронично заболяване, както и обезщетение при трайно намалена работоспособност след злополука.

Нещо повече от базова услуга 

Друго голямо предимство на застраховките е възможността да се ползват в различни случаи и на много повече места, отколкото позволява базовото здравно осигуряване. Ако последното е само за спешна помощ и в определени лечебни заведения, то застраховката покрива много повече, а разходи се възстановяват както от частни, така и от държавни и общински лечебни заведения. Не е за пренебрегване и наличието на денонощен асистанс – по всяко време можете да се обадите по телефона или чрез чат-боти да получите подкрепа и насока за най-близкото лечебно заведение. Асистанс компанията, с която Евроинс работи, съдейства 24 часа, 7 дни в седмицата, на български език.

Сроковете и застрахователните суми варират в широк диапазон – можете да ги сключите за време от един ден до една година, с максимална застрахователна сума до 100 000 евро. Можете да изберете дали покритието да е само за Европа или за целия свят.

Ако пътувате често, независимо дали по работа или за удоволствие, застраховката за чести пътувания е най-добрият избор. Продуктът “Помощ при пътуване в чужбина – Травълър: Мултитрип” осигурява всички покрития, които има и класическата полица за пътуване, но с възможност да изберете по-дълъг престой за всяко едно пътуване – от 30 до 120 дни. Застрахователните суми варират от 5000 до 120 000 евро, а покритието е за целия свят, с изключение на Канада и САЩ. Този вид полица е много удобна и изгодна, когато се налага периодично да отсъствате от България.

Когато плановете се променят 

По време на пандемията от коронавирус на много висок интерес се радваше застраховката “Отмяна на пътуване”. И след възстановяването на пътуванията интересът към нея остана висок и има защо – с тази полица можете да си възстановите сумите, които сте платили за туристическо или бизнес-пътуване, ако

то се отмени по независещи от вас причини. Силно търсене на този продукт има и от семейства с малки деца, които често изпитват несигурност при планиране на семейна ваканция. Частично обезщетение ще получите и ако пътуването бъде съкратено. Тази застраховка няма географски ограничения – важи за цял свят.

Базовите покрития осигурява обезщетение за еднопосочен билет и туристически услуги. Допълнително можете да добавите обезщетение за двупосочен билет, разходите за хотел или квартира, както и за непредвидено удължаване на пътуването. Допълнително към полицата има възможност да се добави “Специални условия Ковид19”, която покрива такси или неустойки при анулиране на пътуване, ако вие или ваш близък се разболеете.

Както и останалите застраховки, и тази се сключва много лесно през my.euroins.bg, от устройството ви. При онлайн сключването имате достъп до пълната документация и във всеки момент можете да се свържете с Евроинсза въпроси и съдействие.